Ειδήσεις

Οι γυναίκες ενημερώθηκαν για θέματα υγείας


Την Κυριακή 19 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – συζήτηση που οργάνωσε η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου, στο καφενείο «Ευθυμίου» στο Λεοντάρι, για την πανδημία-εμβόλια και την κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας στο νομό μας.

Η Στέλλα Μανταλόβα, μέλος της ΣΕ της Ομάδας γυναικών, αρχικά, αναφέρθηκε στους λόγους που επιλέχτηκε αυτό το θέμα, αλλά και στις  δράσεις και τη στάση που κράτησε η Ομάδα αυτά τα δύο χρόνια που διαρκεί η πανδημία,  με συνεχή ενημέρωση των γυναικών των  χωριών και την  συμμετοχή της από κοινού με τους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής σε μια σειρά κινητοποιήσεων για το ζήτημα της υγείας.

Η Βαλεντίνα Καραντάνα, αγροτική γιατρός και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, παίρνοντας το λόγο ανέλυσε  την τραγική κατάσταση που επικρατεί τόσο στο νοσοκομείο όσο και στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της Καρδίτσας δηλαδή στα Κέντρα Υγείας και αγροτικά ιατρεία,  και τόνισε πως οι ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υποδομές, προϋπήρχαν απλώς με την έξαρση της πανδημίας αναδείχτηκαν ακόμη περισσότερο. Ταυτόχρονα, επισήμανε τις ευθύνες που υπάρχουν για τις ελλείψεις και την απαξίωση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τόσο από την τωρινή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις οδηγώντας ουσιαστικά στην ιδιωτικοποίηση τον τομέα της υγείας και τις λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν ακριβά για αυτήν. Αναφέρθηκε ακόμα στο νέο ΕΣΥ που ετοιμάζεται αλλά και στα εμβόλια που πρέπει να γίνουν από όλους και τις ευθύνες της κυέρνησης που αναδεικνύει την ατομική ευθύνη..

Ανέλυσε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην υγεία και κάλεσε σε αγώνα για:

Μαζικές προλήψεις μόνιμων γιατρών και λοιπού προσωπικού ώστε να καλυφθεί το σύνολο των κενών. Να επιστρέψουν τώρα όσοι συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να ενισχυθεί με μόνιμες προσλήψεις και υποδομές και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποσαρθρώνεται τελείως. Οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμών με ευθύνη του κράτους και την απαραίτητη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, φαρμακοεπαγρύπνηση και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με  πλήθος ερωτήσεων που έγιναν από τις γυναίκες.  Στο κλείσιμο υπήρξε κάλεσμα συμμετοχής στην παρέμβαση που θα γίνει από την Ομάδα, από κοινού με τον Σύλλογο Γυναικών και την Ομάδα Καλλιθήρου στο νοσοκομείο Καρδίτσας για την μη λειτουργία του Μαστογράφου λόγω έλλειψης προσωπικού.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δύο δωρεάν self test για τις γιορτές
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Οι επιχειρήσεις στηρίζουν την κλιματική φιλοδοξία της Ευρώπης.