Ειδήσεις

Οι προτεραιότητες που έθεσε ο δήμαρχος Πλαστήρα στον Υφυπουργό Υποδομών


Συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος, με τους δημάρχους Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας, με αντικείμενο την οριστικοποίηση των έργων αποκατάστασης υποδομών που καταστράφηκαν από τον από το φαινόμενο Daniel. Ο υφυπουργός συνοδεύονταν από τους μελετητές οι οποίοι παρουσίασαν τα προγραμματισμένα έργα. Ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι στόχο του υπουργείου είναι τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθούν τα τεύχη δημοπράτησης των έργων, να γίνουν οι διαδικασίες ανάδειξης εργολάβων οι οποίοι μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσουν την κατασκευή των έργων.

Καλωσορίζοντας ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα τον υφυπουργό και τους συνεργάτες, αναφέρθηκε παρουσία του υφυπουργού στην περιοχή, αμέσως μετά τις καταστροφές και ότι σχημάτισε ο ίδιος προσωπική αντίληψητων αναγκών. Ο κ, Νάνος ευχαρίστησε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον του, και ζήτησε την άμεση έναρξη των έργων δεδομένου ότι η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί τουριστικό προορισμό και μεγάλο βαθμό επηρεάζει την τοπική οικονομία της Καρδίτσας και της Δυτικής Θεσσαλίας ευρύτερα.  Ο δήμαρχος έθεσε τρεις άξονες προτεραιοτήτων:

α) Την άμεση αποκατάσταση του οδικού κυκλώματος της λίμνης Πλαστήρα, με σκοπό την απρόσκωπτη κίνηση των τουριστών.

β) Την άμεση αποκατάσταση των ποταμών «Κερασιώτης»«Μπεζουλιώτη» και «Καριτσιώτη», με κατασκευή ανασχετικών φραγμάτωντης ορμής των νερών, με στόχο την προστασία των παρόχθιων εκτάσεων και την αποτροπή μπαζώματος της λίμνης Πλαστήρα από φερτές ύλες.

γ) Την άμεση αποκατάσταση του δρόμου Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, αλλά ανέδειξε και την αναγκαιότητα νέας χάραξης, με στόχο την σύνδεση των δύο κορυφαίων τουριστικών προορισμών της δυτικής Θεσσαλίας, Μετεώρων – Λίμνης Πλαστήρα.

Ο υφυπουργός κ. Ταχιάος ανέφερε ότι στην μελέτη των έργων αποκατάστασης στη Λίμνη Πλαστήρα, λήφθηκε υπόψιν η πρόταση του Δήμου και συντάχτηκε μετά από επίσκεψη των μελετητών. Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα συμφώνησε ότι τα έργα καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου και είπε ότι πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο υπό ανακαίνιση Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων ο Μητροπολίτης Τιμόθεος
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του δημάρχου Πλαστήρα με το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος