Ειδήσεις

Στο υπό ανακαίνιση Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων ο Μητροπολίτης Τιμόθεος


Ανύσταχτο είναι το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου για το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, όπου πραγματοποιούνται ανακαινιστικές εργασίες ριζικής αναδιαμόρφωσης του ημιτελούς κτιρίου, επί των οδών Πίνδου και Μπιζανίου, δίπλα στον Ιερό Ναό  Ευαγγελιστρίας.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και θα αποτελέσει μια σύγχρονη προνοιακή υποδομή με κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά και ένα έργο πνοής για την τοπική κοινωνία.
Το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων θα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, θα εξυπηρετεί ολόκληρη την Π.Ε. Καρδίτσας και θα λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Το έργο περιλαμβάνει την αποπεράτωση υπάρχοντος κτιρίου ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεως στο κέντρο της Καρδίτσας (Ευαγγελίστρια) και την κατασκευή προσθηκών σε αυτό, με πλήρεις εργασίες εσωτερικές και εξωτερικές, διαρρυθμίσεις χώρων, εξασφάλιση πλήρους πρόσβασης, καθώς επίσης και την προμήθεια του εξοπλισμού που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του.
Υπενθυμίζεται ότι με την ολοκλήρωση του έργου, θα δημιουργηθούν  χώροι συσσιτίου – εστίασης στο ισόγειο, πολλαπλών δραστηριοτήτων στον 1ο όροφο, συμβουλευτικής και Τράπεζας Ιματίων στον 2ο όροφο, εκπαιδευτήρια – Κοινωνικά Φροντιστήρια στον 3ο όροφο και Ξενώνας βραχυχρόνιας φιλοξενίας στον 4ο όροφο.
Την λειτουργία, διοίκηση και διαχείριση του Κέντρου θα αναλάβει το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Το κέντρο είχε συσταθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από τον τότε Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρο Κωνσταντίνο και χρειαζόταν ριζική ανανέωση –  ανακαίνιση.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το ποτό - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Οι προτεραιότητες που έθεσε ο δήμαρχος Πλαστήρα στον Υφυπουργό Υποδομών