Ειδήσεις

Όλες εμείς οι γυναίκες του μόχθου συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 17 Απρίλη


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Καλλιθήρου και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) σας καλούν να συμμετέχουμε μαζικά όλες εμείς οι γυναίκες του μόχθου στη απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 17 Απρίλη στις 11 πμ στην κεντρική πλατεία.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ  ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Την ίδια ώρα που με τις πλάτες των κυβερνήσεων και των κομμάτων που κινούνται στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο,

  • δουλεύουμε με μισθούς και μεροκάματα που δεν αρκούν ούτε για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των οικογενειών μας, η αύξηση του κατώτατου μισθού που εξήγγειλε η κυβέρνηση εξανεμίζεται λόγω της ακρίβειας, ενώ χιλιάδες χρεωμένα νοικοκυριά ζουν με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών και των εξώσεων
  • μας αφήνουν ανυπεράσπιστες χωρίς τις απαραίτητες δομές και υπηρεσίες για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, έρμαια της αστυνομικής αυθαιρεσίας και όλων των μηχανισμών και των θεσμών του κράτους που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος.
  • είμαστε αντιμέτωπες με αποδεκατισμένα τα δημόσια Κέντρα Υγείας το νομού μας και το Νοσοκομείο από βασικές ειδικότητες, με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, με ελλιπές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ακριβοπληρώνουμε για γιατρούς, για φάρμακα, για εξετάσεις, για θεραπείες γιατί αυτό επιβάλλει το εμπορευματοποιημένο “νέο ΕΣΥ”, ενώ τώρα μας υποχρεώνουν να δίνουμε και «νόμιμο φακελάκι», καθώς ξεκίνησε η εφαρμογή  των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων
  • είμαστε αναγκασμένες να χρυσοπληρώσουμε για τον προγεννητικό έλεγχο, για τη γέννα, για τη φροντίδα του παιδιού που αποτελούν πανάκριβο εμπόρευμα, ενώ στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ) έχουν κυριαρχήσει τα ιδιωτικά κέντρα με κέρδη εκατομμυρίων
  • βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, ενώ με τον φερετζέ των “μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων”, υποβαθμίζεται η αξία των πτυχίων, ενισχύονται οι ταξικοί φραγμοί και η ανισοτιμία
  • ξεκληρίζονται οι ζωές και τσακίζονται τα δικαιώματα των αγροτισσών μας, καθώς η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ πετσοκόβει επιδοτήσεις και αποζημιώσεις και συμπιέζει παραπέρα τις τιμές, ευνοώντας τις μεγάλες αγροτικές βιομηχανίες, τους μεσάζοντες και τις τράπεζες.

Ιδιαίτερα οι γυναίκες εργαζόμενες είμαστε αντιμέτωπες με την άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, χωρίς προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις να κάνουν θραύση κυρίως στους κλάδους με μεγάλη γυναικεία συμμετοχή, όπως στον επισιτισμό-τουρισμό, το εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες.

 

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ την στιγμή που στενάζουμε από την ακρίβεια  να χρυσοπληρώνουμε 7 δις ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές, που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

ΝΑ επιστρέψει ΤΩΡΑ η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με τη γενοκτονία και τη σφαγής των Παλαιστινίων εδώ και 7 μήνες στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Αποκαλύπτουμε τους  ενόχους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

 

Δυναμώνουμε τον κοινό μας βηματισμό με τα εργατικά σωματεία και διεκδικούμε:

 

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους.
  • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Ρεύμα φθηνό για το λαό, με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.
  • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν. Προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για γυναικολογικές εξετάσεις, προγεννητικό έλεγχο, τοκετό, ΙΥΑ. Κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας.
  • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτή επιστολή 115 οικογενειών του Βλοχού Καρδίτσας προς τον Πρωθυπουργό
Επόμενο άρθρο Τιμητικό αφιέρωμα στην Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη από το Κ.Ι.Λ.Ε. Απόλλων