Ειδήσεις

Όλοι και όλες στην Μουσική Κινητοποίηση τη Δευτέρα 10/4


Το μεγάλο ποτάμι με τις δεκάδες χιλιάδες του λαού που έχει πλημμυρίσει εδώ και ένα μήνα με την οργή του τους δρόμους της πόλης και της χώρας μας φώναξε πως «Ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα». Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, οι μαθητές και οι φοιτητές με τον παλμό τους, μετέτρεψαν τη θλίψη και την οργή σε αγώνα, σε φωνή, έγιναν η φωνή των νεκρών και έστειλαν την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια.

Η σημερινή κυβέρνηση, η προηγούμενη, τα κόμματα που κυβέρνησαν και υλοποιούν την πολιτική που αφήνει πίσω της εκατόμβες νεκρών, έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Είναι ένοχοι! Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους δεν συγκινούν κανέναν.

Δεν ξεχνάμε και δεν σωπαίνουμε!

Για να τελειώσει οριστικά αυτή η βαρβαρότητα που φέρνει η πολιτική για τα συμφέροντα της εξουσίας του κεφαλαίου. Κι αυτή είναι μια βαρβαρότητα όχι μόνο Ελληνική. Αυτό δείξαμε από την πρώτη στιγμή αναδεικνύοντας πως τα τρένα της καπιταλιστικής οικονομίας παντού κινούνται πάνω στις ίδιες ράγες, τις ράγες του κέρδους. Αυτό φανερώνουν οι μαζικοί αγώνες των συνδικάτων στην Γαλλία και των εργαζομένων στις μεταφορές στην Γερμανία. Και αυτές οι κινητοποιήσεις είναι ένα δείγμα της τεράστιας και αστείρευτης δύναμης του αγωνιζόμενου λαού, που μπορεί πραγματικά να «φέρει τα πάνω κάτω.

Δεν φταίει λοιπόν η (χ)ώρα όπως εύστοχα φωνάζει ο λαός μας. Φταίει το κέρδος και η πολιτική της εμπορευματοποίησης που βάζει την ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του κόστους – οφέλους. Στο όνομα του κέρδους… η ανάγκη του λαού για μαζικές μεταφορές και μετακινήσεις έγινε εμπόρευμα και προωθήθηκε η απελευθέρωση των μεταφορών σταθερά, απαρέγκλιτα από όλες τις κυβερνήσεις οδηγώντας σήμερα σε απώλειες δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Για αυτό ενώ δεν βρίσκουν 50 εκ. Ευρώ για την προληπτική συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, όμως βρήκαν, τόσο η σημερινή όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση για να δώσουν:

  • 50εκ. Ευρώ κάθε χρόνο για δρομολόγια σε άγονες γραμμές στην Hellenic train
  • Βρήκαν να δώσουν, με αναπτυξιακό νόμο πάνω από 370 εκ. Ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Θεσσαλίας την περίοδο 2016 – 2022.
  • Βρήκαν 3,5 δις, μέσω κοινοτικής χρηματοδότησης για τη σιδηροδρομική διασύνδεση των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, με το σχέδιο Sea2Sea, για να εξυπηρετήσουν μεγάλους ομίλους εφοπλιστικούς, logistics κ.α.
  • Βρίσκουν και δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ στους μεγάλους ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων.

Το κέρδος είναι η αιτία πίσω από κάθε τραγωδία με θύμα τον ίδιο τον λαό κάθε φορά. Σε πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, χιόνια φαίνεται όλη η γύμνια του επιτελικού κράτους, που παίζει στα ζάρια τη ζωή του λαού για την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Καρδίτσα, δυόμιση χρόνια μετά τις πλημμύρες του Ιανού και ακόμα τρέμουμε από το πρώτο ψιλοβρόχι, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έχει προχωρήσει κανένα έργο, ούτε κανένας σχεδιασμός ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας. Η εικόνα του ΚΥ Μουζακίου και τα κοντέινερ δημοτικού σχολείου στο Κοσκινά και στο Παλαμά και το γεγονός ότι στην Π.Ε. Καρδίτσας υπάρχουν 13 ακατάλληλα σχολεία που με τον πρώτο σεισμό μπορεί να πέσουν πάνω στα παιδιά μας.

Πρόσφατο παράδειγμα , που δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό , το νηπιαγωγείο της Μητρόπολης όπου νερά τρέχουν από το ταβάνι με ένα απλό ψιχάλισμα. Αυτά τα καμπανάκια ηχούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία με τον αγώνα τους , για να μη ζήσουμε νέες τραγωδίες και έρθουν πάλι να μας πουν ότι φταίει η κακιά η στιγμή.

Οι γραμμές του τρένου που περνάνε μέσα από την πόλη των Σοφάδων αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για τους κατοίκους ενώ στο παρελθόν έχουν γίνει ατυχήματα στο σημείο. Γι αυτό η υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών στους Σοφάδες είναι επιτακτική ανάγκη.

Όλη η χώρα είναι μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών , από τους χώρους δουλείας , από τις υποβαθμισμένες δομές Υγείας και Παιδείας ,στους δρόμους , ακόμα και μέσα στα σπίτια μας κινδυνεύουμε να πνιγούμε. Για το κράτος και τις κυβερνήσεις του , το μόνο που αξίζει είναι να ανοίγει δρόμο και να διασφαλίζει την κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων , κόντρα στο συμφέρον του λαού.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Παλεύουμε για το δίκιο μας, για το δίκιο αυτών που χάθηκαν, παλεύουμε για τις ζωές μας!

  • Παλεύουμε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη!
  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Απαιτούμε μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές. Να δρομολογηθούν λοιπόν άμεσα έργα για την υπογειωποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών στη πόλη των Σοφάδων
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, Προστασίας.
  • Για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης. Άμεσος έλεγχος σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Κάλεσμα από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Εργατοϋπαλλήλων και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, Παράρτημα Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Οι Λαζαρίνες των Σοφάδων εντυπωσίασαν με τα καλάθια τους
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Καρδίτσας σε δράση του ΚΕΘΕΑ