Ειδήσεις

Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Καρδίτσας σε δράση του ΚΕΘΕΑ


Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Υγείας (7 Απριλίου) μαθητές και μαθήτριες γενικών λυκείων της πόλης μας συμμετείχαν σε εικαστική δράση του ΚΕ.ΘΕ.Α-ΕΞΟΔΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ σε συνεργασία με το τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καρδίτσας με σύνθημα: “Υγεία, Αξία Ανεκτίμητη!”  Μεταξύ αυτών ήταν και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του 2ου ΓΕ.Λ. Καρδίτσας, Παιδή Σοφία και  Παπαδημητρίου Σοφία. Υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης για το συντονισμό της συγκεκριμένης δράσης, εκπαιδευτικού του σχολείου, κ. Μακρή Σοφίας, (κλάδου ΠΕ06), οι δύο μαθήτριες αρχικά δημιούργησαν από κοινού ένα ιδιαίτερα ευφάνταστο και παραστατικό σκίτσο αποτυπώνοντας σ’ αυτό τις ολέθριες επιπτώσεις όλων των ειδών των εξαρτήσεων στον άνθρωπο.

Για το τελικό προϊόν της δράσης, που αποσκοπούσε στην πρόληψη των εξαρτήσεων, το Σάββατο, 01/04/2023, η μαθήτριά μας Παιδή Σοφία συναντήθηκε με τους  μαθητές και τις μαθήτριες των άλλων σχολείων έξω από την παιδική βιβλιοθήκη στο χώρο του Παυσιλύπου, όπου από κοινού διακόσμησαν με graffiti έναν τοίχο της βιβλιοθήκης περνώντας τα δικά τους μηνύματα: STAY STRONG!” (ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ!)  και ” ΕΙΣΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  ΣΟΥ!”

Ο Διευθυντής, κ. Βησσαρίων Γκαραγκούνης, και ο Σύλλογος των καθηγητών του 2ου ΓΕ.Λ. Καρδίτσας συγχαίρουν τις μαθήτριες του σχολείου μας για την αξιέπαινη προσπάθειά τους και τη συμβολή τους στην πρόληψη των εξαρτήσεων μέσω της ενεργού συμμετοχής τους στη συγκεκριμένη δράση.

 

Προηγούμενο άρθρο Όλοι και όλες στην Μουσική Κινητοποίηση τη Δευτέρα 10/4
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη Γυμνασίου Ματαράγκας στο Δημαρχείο Σοφάδων