Ειδήσεις

Όλοι και όλες στο μεγάλο Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο


Τρείς εβδομάδες τώρα μετράμε τις πληγές μας, ο λαός της περιοχής της Καρδίτσας αλλά και σε όλη την Θεσσαλία δίνει μάχη επιβίωσης. Απώλειες ανθρώπινων ζωών , σπίτια  και χωράφια πλημμυρισμένα, το βιός και η σοδιά απλών ανθρώπων αφανισμένα κάτω από τα νερά!

Όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν δεν είναι ένα μοιραίο κι αναπόφευκτο γεγονός. Δεν είναι «το κακό το ριζικό» που μας οδήγησε σε μια ακόμη βιβλική καταστροφή. Γιατί αυτές τις μέρες ακούσαμε πολλά από κυβέρνηση, δημοτική και περιφερειακή αρχή: Ότι «κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος και λειτούργησε», ότι «φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα», η περίφημη «κλιματική κρίση».

Ήταν άλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα ! Δεν είναι γενικά η αδιαφορία, η αστοχία , η ανοργανωσιά αλλά η επιλεκτική ανικανότητα   όλων αυτών ! Τελικά, ακραία δεν είναι τα φυσικά φαινόμενα, αλλά η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων και θεωρεί πολυτέλεια την προστασία της ζωής των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων από τα φαινόμενα αυτά. Το κριτήριο του κέρδους καθιστά «μη επιλέξιμα» μια σειρά από απαραίτητα έργα προστασίας. Αυτές είναι οι προτεραιότητες που χαράζει η ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση που ο Πρωθυπουργός μάλιστα προστρέχει για «αρωγή» . Για αυτό μαζί με την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, είναι μέρος του προβλήματος και βασικός υπεύθυνος για το έγκλημα που συντελέστηκε στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας, αφού συστηματικά απέρριπτε ως μη επιλέξιμες τις δαπάνες για την αντιπλημμυρική προστασία.

Αυτό το επιλεκτικά ανίκανο κράτος που κάθε απλός άνθρωπος με αγωνία έψαχνε να το βρει αυτές τις ημέρες τηλεφωνώντας σε υπηρεσίες  να προστρέξει για στήριξη, συνδρομή, προστασία και δεν το έβρισκε, το είδε  αποφασιστικό κι αρματωμένο απέναντι στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, προβάλλοντας την καταστολή και τα ΜΑΤ.

Η πιο τρανή απόδειξη ότι ο λαός αφήνεται μόνος του στη μοίρα του, είναι παντελής έλλειψη σχεδιασμού για την επίλυση των έκτακτων αναγκών , όπως το πόσιμο νερό , τη σίτιση , την υγειονομική περίθαλψη. Στην περιοχή τουΠαλαμά καραδοκεί μια υγειονομική βόμβα που απειλεί όλο τον Νομό. Χιλιάδες πληγέντες έγιναν προσφυγές στον ίδιο τους τον τόπο , χωρίς καμιά μέριμνα για την στέγαση τους, καλούνται οι ίδιοι να βρουν λύση αναζητώντας κατοικία.

Από την μία με ένα κουμπί πλειστηριάζουν εκατοντάδες σπίτια καθημερινά εργαζόμενων συναδέλφων μας, αμέσως δίνουν εκατομμύρια κρατικό χρήμα σε εφοπλιστές και μεγαλοβιομήχανους αλλά επιλέγουν να μη δώσουν ούτε ένα ευρώ για την προστασία της υγείας και της ζωής μας. Μάλιστα είναι τέτοια η φόρα πού αυτές τις ημέρες που τα σπίτια του λαού τις Θεσσαλίας βυθίζονταν στην λάσπη και την ίδια στιγμή έβγαιναν στο σφυρί (41 πλειστηριασμοί)!

Αυτή την πολιτική επιλογή που δεν υπολογίζει τις ανθρώπινες ζωές και δίνει απόλυτη προτεραιότητα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, στήριξαν και στηρίζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις(ΝΔ, ΣΥΡΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα) είναι που γεννά τα Τέμπη, τη Δαδιά, τη Θεσσαλία, τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, τη φτώχεια και την ακρίβεια που κατατρώει τις ζωές μας.

Γι’ αυτό λοιπόν δεν τους ξεπλένει ούτε όλο αυτό το ατελείωτο νερό που έπνιξε το τόπο μας! Όχι μόνο τους τωρινούς αλλά κι όλους αυτούς που τόσα χρόνια πέρασαν. Δεν μπορούμε να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Με την δική μας πρωτοβουλία χωρίς να χάσουμε χρόνο να οργανώσουμε τον αγώνα μας, την διεκδίκηση για την επιβίωσή μας!

Δεν αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση σαν κανονικότητα. Δεν είναι μοιραίο να ήμαστε στο έλεος καιρικών φαινομένων και η ζωή μας να είναι «πάμε κι όπου βγει»

Αναχώρησή από Καρδίτσα με λεωφορείο, Κυριακή στις 11꞉00 πμ , στην πέτρινη Τράπεζα.

 

Του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του βουλευτή Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Επόμενο άρθρο Προγραμματισμένη Διακοπή Ρεύματος την Παρασκευή στους Σοφάδες