Ειδήσεις

Όλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία να μείνουν μόνιμα στη δουλειά τους


Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της επιτροπής αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου Καρδίτσας, την Πέμπτη, 13 Ιουνίου, στις 7.30μμ, στην κεντρική πλατεία της πόλης.  Οι συμβασιούχες εργαζόμενες δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για τη δουλειά τους και την υγεία των ασθενών μας ενάντια στην ομηρία και τους εκβιασμούς όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και διαδοχικά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας και ετοιμάζεται να πετάξει στην ανεργία ή στα δόντια της εργολαβικής εταιρείας τις καθαρίστριες του νοσοκομείου, αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον ίδιο τρόπο που για τη δημόσια υγεία ο ένας μιλάει για Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ο άλλος για Συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η είσοδος ιδιωτών στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η μετατροπή τους σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, τα πρωτόκολλα νοσηλείας κομμένα και ραμμένα στα κέρδη των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και στην ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα πλαίσια των αναγκών των φαρματοβιομηχάνων, των μεγάλων διαγνωστικών και της μείωσης των κοινωνικών δαπανών, η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμούς και υποδομές είναι το αποτέλεσμα των «κοστολογημένων» προγραμμάτων όλων των κυβερνήσεων και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Αυτά περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου – ταμείου ανάκαμψης, ακόμα περισσότερο η υγεία να μετατραπεί σε εμπόρευμα.

Αυτά είναι τα αναγκαία μέτρα για να πιαστεί η επενδυτική βαθμίδα, περικοπές των κοινωνικών δαπανών και κουτσούρεμα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο αγώνας των καθαριστριών του νοσοκομείου είναι αγώνας όλων μας.

Γιατί η λογική του κόστους-οφέλους ρίχνει στον Καιάδα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών.

Γιατί δεν περιμένουμε από κανένα επίδοξο σωτήρα που τελικά θα φέρει νέα βάρη στις πλάτες μας.

Με τον κοινό μας αγώνα μπορούμε να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους και να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους με πλήρη δικαιώματα για ασθενείς και εργαζόμενους στο ύψος των δυνατοτήτων και των αναγκών τον 21ο αιώνα!

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει στη Σκιάθο η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλία του ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Να αποζημιωθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ οι παραγωγοί πρώιμων κερασιών και πράσινων μήλων