Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Να αποζημιωθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ οι παραγωγοί πρώιμων κερασιών και πράσινων μήλων


Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, στηρίζει πλήρως τα δίκαια αιτήματα των αγροτοπαραγωγών κερασιών που υπέστησαν καταστροφή από τα καιρικά φαινόμενα. Χωρίς περιστροφές και δικαιολογίες ο ΕΛΓΑ, να αποζημιώσει άμεσα όλους τους παραγωγούς πρώιμων κερασιών, οι οποίοι υπέστησαν καταστροφή και δεν έχουν άλλο εισόδημα.

Να ολοκληρωθούν άμεσα οι εκτιμήσεις της ζημιάς στις μεσοπρώιμες ποικιλίες στα κεράσια από τον παγετό και να επιταχυνθεί όπως παραπάνω η καταβολή αποζημιώσεων.

Να υπάρξει κατ εξαίρεση αποζημίωση όλων των μεσοπρώιμων ποικιλιών κερασιών και πράσινων μήλων που ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει λόγω του αναχρονιστικού κανονισμού του.

Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, που πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιος, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι όπως τώρα που σχεδόν αποκλειστικά στηρίζεται στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.

Να καταργηθεί το χαράτσι του 7% επί της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΦΚΑ που πληρώνουν οι αγρότες για την κάλυψη της Υγείας, η οποία πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους.

 

Γράφει ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης

Προηγούμενο άρθρο Όλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία να μείνουν μόνιμα στη δουλειά τους
Επόμενο άρθρο Νέο Καλοκαιρινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Παιδιά στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST