Ειδήσεις

Όλοι στη σύσκεψη συντονισμού και οργάνωσης της δράσης μας, την Τετάρτη 27/4


Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ ν.Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ) απευθύνουμε πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα σε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στους συλλόγους και τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, στους αγροτικούς συλλόγους του νομού, στους συνταξιούχος, στις γυναίκες, στη νεολαία. Να στείλουμε  ισχυρό μήνυμα αντεπίθεσης και διεκδίκησης την Κυριακή 1η Μάη στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, στην Κεντρική Πλατεία στις 10:30 πμ.

Προχωράμε σε σύσκεψη με σκοπό να συντονίσουμε τη δράση μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που έχουν τσακίσει τη ζωή μας. Η ακρίβεια στην ενέργεια, στα τρόφιμα, στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, έρχεται να μειώσει ακόμη περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας.

Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες τα κέρδη τους.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η εμπλοκή της Ελλάδας, βάζει το λαό μας στο μάτι του κυκλώνα ενώ αποτελεί την διέξοδο των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με ακόμα πιο άγρια μέσα που βυθίζει τους λαούς στη δυστυχία, τη φτώχεια και την προσφυγιά. Οι αρνητικές συνέπειες του πολέμου, είναι ήδη μεγάλες τόσο για τον ουκρανικό λαό όσο και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Πέρα από το μακελειό σε ανθρώπινες ζωές, δυναμώνουν ακόμα περισσότερο οι ροές των προσφύγων και ξεριζωμένων από τον τόπο τους.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο με αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια δήθεν «ενισχύοντας το ρόλο της ως μιας δύναμης ειρήνης… όπου τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι μεγάλα.», κάνοντας μία νέα μοιρασιά και πάλι σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν στρατόπεδο ληστών για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή από τον πόλεμο!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Βαμβάκι: Βασικές οδηγίες για την καλλιέργεια
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου