Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Ομ, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα


Εξαιρετική επιτυχία γνώρισαν οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας «ΟΜ» του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Το επετειακό έργο που παρουσιάστηκε φέτος ήταν «Το Κορίτσι της Σμύρνης», ένα συλλογικό μυθιστόρημα από μαθητές του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Καρδίτσας, σε θεατρική διασκευή του φιλολόγου και συγγραφέα κ. Βαγγέλη Ντελή και σκηνοθεσία του Βασίλη Ντούλια.

Η θεατρική παράσταση εντάσσεται στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που οργάνωσε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα για την Μικρασία, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Καταστροφή. Μέσα από τις θύμησες δύο ηλικιωμένων συμπολεμιστών,(τους οποίους υποδύονται ο Βασίλης Ντούλιας και ο Γιάννης Κουτής), ξετυλίγεται η ερωτική ιστορία ενός Έλληνα φαντάρου από το Μεσενικόλα (Γιώργος Μπαλτάς) και του «κοριτσιού της Σμύρνης» (Νικολέτα Βασταρούχα). Έμμεσα έρχονται ιστορικά στοιχεία και γεγονότα της εποχής, ενώ η κορύφωση του δράματος έρχεται μέσα από το θάνατο του κοριτσιού, το οποίο ταυτίζεται με την καμένη Σμύρνη.  Θεατρικοί διάλογοι, αφήγηση, εικόνες, ζωντανή μουσική, με το πάθος των ερασιτεχνών, συνθέτουν μία ζωντανή θεατρική παράσταση που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις επαγγελματικές σκηνές.

Ο θίασος αποτελείται από ερασιτέχνες ηθοποιούς από τα παραλίμνια χωριά, που συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά να συμμετέχουν στο θεατρικό σχήμα: Ισμήνη Μπαλτά, Γιούλη Μπατζιά, Μαρία Κουτσικάκη, Ευανθία Γκαραγκούνη, Ουρανία Ποδηματά, Βασίλης Σταύρου, Γιάννα Ποδηματά και Βάσω Τσούλα. Το ρόλο του βοηθού σκηνοθέτη έχει αναλάβει η Γιούλη Τριανταφύλλου και την τεχνική επιμέλεια οι Γιώργος Γκαραγκούνης και Δημήτρης Κουτσόπουλος. Τον θίασο συντονίζει η δημοτική σύμβουλος κ. Γιάννα Ποδηματά, το οποίο οικονομικά στηρίζει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.

Κατά τη διάρκεια και στο τέλος της παράστασης ακούγονται τραγούδια σχετικά με την Μικρασία, με πρόγραμμα λαϊκό – ρεμπέτικο πρόγραμμα με τους καλλιτέχνες Άρη Φαλιάγκα, Ρίτσα Πέτσα και Ηλία Κοντοστέργιο στο τραγούδι, συνοδευόμενοι από τους μουσικούς Ναπολέοντα Μουλιάκο (μπουζούκι), Δημήτρη Μιαρίτη (πλήκτρα), κ.ά.,

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν συμβολικά από την πλατεία Μορφοβουνίου, (29/7),ακολούθησαν στην Πλαζ Πεζούλας, (2/8) Μεσενικόλα (9/8) και Νεοχώρι, (18/8). Το έργο θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο στην πόλη της Καρδίτσας, και όπου ήθελε προσκληθεί ο θίασος.

 

.

Προηγούμενο άρθρο Ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος και εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού
Επόμενο άρθρο Ηλεκτρονικά διόδια και στον Αυτοκινητόδρομο Ε65