Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια της ΠΕΔ στους σεισμόπληκτους


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το εγχείρημα της ΠΕΔ Θεσσαλίας που σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τους Δήμους της Περιφέρειας, συγκεντρώθηκαν τεράστιες ποσότητες υλικών για να αποσταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνεισφορά των Θεσσαλών πολιτών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα ανθρωπιάς των Δήμων τους και προσέφεραν απλόχερα και συντεταγμένα ό,τι ακριβώς τους ζητήθηκε.

Το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας αποτυπώνεται στη μετακίνηση πέντε μεγάλων φορτηγών (νταλίκες) που μεταφέρουν ήδη την ανθρωπιστική βοήθεια. Συγκεκριμένα αποστάλθηκαν πέρα από είδη ρουχισμού, τρόφιμα μακράς διάρκειας και φαρμακευτικό υλικό, 500 υπνόσακοι και μεγάλος αριθμός κλινοσκεπασμάτων, που αποτελούσαν τα σημαντικότερα και πλέον αναγκαία υλικά.

Η όλη προσπάθεια συντονίστηκε από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο ο οποίος συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους τους δημάρχους της Περιφέρειας, τους υπαλλήλους της ΠΕΔ Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τον κ. Μιχάλη Χλιάπη της Εταιρίας ΒΙΟΜΠΛΟΚ για την παραχώρηση του αναγκαίου χώρου όπου συγκεντρώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε όλο το υπάρχον υλικό με τις καλύτερες συνθήκες. Ιδιαίτερη όμως αναφορά έκανε στους απλούς πολίτες που επέδειξαν τεράστια ευαισθησία και αγκάλιασαν με περισσή θέρμη αυτή τη σημαντική προσπάθεια τους οποίους και ευχαρίστησε από καρδιάς.

Προηγούμενο άρθρο Σε 4 τουριστικές εκθέσεις και ένα workshop συμμετέχει τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπορεί, διακρίνεται, ενημερώνει