Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Ιδεών – HACKATHON στην Καρδίτσα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Hackathon στην Καρδίτσα, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στο τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας.

Συμμετείχαν 50 άτομα και διαμορφωθήκαν 6 ομάδες/ τραπέζια στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  1. Ρίζες & Δεντροκορφές
  2. Αρωματικές συγκομιδές: Καλλιεργώντας ένα αρωματικό μέλλον
  3. Κοινωνικά υποστηριζόμενη παραγωγή (κέντρο προώθησης τοπικών προϊόντων)
  4. Αγροδιατροφικές κυκλικές λύσεις
  5. Σώστε τα δάση
  6. Μονοπάτια για βιώσιμα ταξίδια

 

Κάθε ομάδα αφού έκανετηSWOTανάλυσητης πρότασης – ιδέας της, την παρουσίασε στους υπόλοιπους (pitching),ακολούθως προχώρησε σε επεξεργασία του επιχειρηματικού μοντέλου και ενός προγράμματος δράσεων (ActionPlan) και στο τέλος την παρουσίασεολοκληρωμέναστο σύνολο των συμμετεχόντων του διαγωνισμού.

Με τη διαδικτυακή πλατφόρμα ψηφοφορίας(mentimeter), οι συμμετέχοντες σε πραγματικό χρόνο εξέφρασαν τη γνώμη – αξιολόγηση τουςγια το διαγωνισμό.

Στο συντονισμό των δράσεων και της καθοδήγησης των ομάδων συμμετείχαν 12 ειδικοί μεταξύ των οποίων η κα Παπαδημητρίου Δήμητρα από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων -Πανεπιστήμιο Πατρών, ο κος Τρίγκας Μάριος από το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο κος Αλεξόπουλος Γεώργιος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα στελέχη του ImpactHubofAthensκ.κ. Λάμπρου Σόφη και Λάμπρου Έλενα.

Στην κριτική επιτροπή εκτός από τους 12 ειδικούς συμμετείχαν από το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Πρόεδρος κος Νταλός Γεώργιος, από το Επιμελητήριο Καρδίτσας ο κος Λαμπρόπουλος Κων/νος, από την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Τουρναβίτης Παναγιώτης και από την ΑΝ.ΚΑ ο Γενικός Διευθυντής κος Σακελλαρίου Ευάγγελος.

Την ομάδα έργου της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. συντόνιζε ο κος Μπέλλης Βασίλειος και συμμετείχαν τα στελέχη κκ Σέγγη Χρυσαυγή, Τριάντου Λαμπρινή, Αντωνίου Αγορίτσα, Καραμαγκιόλα Στέλλα, Φλώρου Εύη, Μουστάκα Ελευθερία, Κουρτεσιώτη Αθανασία και Κατσέα Χρύσα.

Τέλος, μετά και την αξιολόγηση από την επιτροπή απονεμήθηκαν τα έπαθλα και η οικονομική χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσαςως εξής:

1ο Βραβείο(600€) Ομάδα – Αγροδιατροφικές κυκλικές λύσεις

2ο Βραβείο (300€) Ομάδα – Μονοπάτια για βιώσιμα ταξίδια

3ο Βραβείο (100€)Ομάδα -Σώστε τα δάση

Ενώ σε όλες τις ομάδες θα παρασχεθεί δωρεάν συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη ώστε οι ιδέες που ανέπτυξαν να ωριμάσουν και να καταστούν βιώσιμες.

Η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. συμμετέχει στο πρόγραμμα Ενίσχυσης Κοινωνικής Καινοτομίας στην Ελληνική Περιφέρεια #RURALINNOVATION που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας θερμοκοιτίδων κοινωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Συμμετέχουν φορείς από όλη την Ελλάδα που θα διεξάγουν προγράμματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης στις περιοχές:Βόρεια/Νότια Πίνδος, Ζαγοροχώρια-Ιωάννινα, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κυκλάδες, Καλαμάτα, και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας. Υλοποιείται από το ImpactHubAthens με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη επισκέφτηκε ο βουλευτής Νομού Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας