Ειδήσεις

Τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη επισκέφτηκε ο βουλευτής Νομού Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας


Τον Υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη επισκέφτηκε ο βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας. Η εικόνα του νομού μετά τις καταστροφικές πλημμύρες ήταν το επίκεντρο  της συζήτησης.

Ο συνδυασμός της τεράστιας ζημίας που υπέστησαν τα αγροκτήματα, η κτηνοτροφία, οι κατοικίες, οι υποδομές, ο επαγγελματικός εξοπλισμός καθιστά πολύπλοκο το πρόβλημα της αποκατάστασης.

Ο κ. Σπάνιας δήλωσε: «Η τοπική μας οικονομία στηρίζεται πάνω στο αγροτικό εισόδημα και τώρα με το χτύπημα αυτό δημιουργείται ένα μεγάλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και δεν είναι άλλο από την πτώση του αγροτικού εισοδήματος που αντανακλάται άμεσα στην αγορά της Καρδίτσας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις καταστάσεις κρίνετε αναγκαίο κ. Υπουργέ να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις και να δοθεί  προτεραιότητα στο νομό μας, έτσι ώστε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουν οι αγρότες των περιοχές που επλήγησαν να ανακάμψουν παρασύροντας θετικά την πορεία της οικονομία του νόμου μας.»

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή βρίσκεται κοντά στους πολίτες. Ο Πρωθυπουργός έχει επισκεφτεί αρκετές φορές την περιοχή, για να ελέγξει ο ίδιος την πρόοδο των εργασιών.

Από την πλευρά μου τόνισε ο Υπουργός υπάρχει μία συνεχής ενημέρωση και βρισκόμαστε σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε συντονισμένα τα υπουργεία που εμπλέκονται άμεσα να φροντίσουν να γίνουν οι κατάλληλες  παρεμβάσεις για να μπορέσει γρήγορα να ανακάμψει η περιοχή.

Υπάρχει σχέδιο και προτάσεις σε όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει,  καθώς επίσης οι υπηρεσίες των υπουργείων είναι σε συνεχή επαγρύπνηση.

Ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησε τον κ. Βορίδη  ζητώντας του να βοηθήσει από τη θέση του Υπουργού Επικρατείας το νομό Καρδίτσας, έτσι ώστε να γίνουν οι άμεσες αποκαταστάσεις οι οποίες είναι πολύ κρίσιμες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία των έργων που αφορούν την αποκατάσταση των υποδομών και την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων για την θωράκιση του νομού μας.

Είναι σημαντικό η πολιτεία να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες μας που κατοικούν στις πληττόμενες περιοχές, στηρίζοντας τους έμπρακτα τώρα που μας χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Ιδεών – HACKATHON στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στον Ε65