Ειδήσεις

Ομάδα Γυναικών Ταμασίου: Στο ίδιο έργο θεατές για τις πλημμύρες


Στη περιοχή Ταμασίου οι  αγροτικές οικογένειες για μια ακόμη φορά βλέπουμε να καταστρέφονται οι καλλιέργειές μας. Τα υποτιθέμενα έργα υποδομής προχωρούν πολύ αργά. Περιφέρεια, Δήμος, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ έχουν διαχρονικές ευθύνες που δεν γίνονται τα απαραίτητα έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική προστασία που θα έπρεπε να έχει η περιοχή μας. Μετά τον Ιανό πόσες υποσχέσεις και πόσα ψέματα ακούσαμε! Πού πήγαν τόσα χρήματα; Σε λίγους και διαλεχτούς εργολάβους…Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμα  γι΄ αυτούς, γιατί είναι  κοστοβόρα  και δεν είναι ανταποδοτικά.  Δυστυχώς αυτές τις πολιτικές τους πληρώνουμε!!

Δεν μας έφτανε η πανδημία με όλα τα δεινά στον τομέα της Υγείας, που χρόνια παλεύουμε να λυθούν και τώρα έγιναν ακόμα πιο πολλά.

Τα… ανοιχτά σχολειά που τα παιδιά μας στοιβάζονται και κολλάνε τον ιό το ένα το άλλο, όταν φυσικά φτάνουν σ’ αυτά  και δεν είναι πλημμυρισμένοι οι δρόμοι ή οι αυλές των σχολειών τους.

Δεν μας φτάνει η ακρίβεια, με την ΔΕΗ να έχει πιάσει ‘‘ταβάνι’’…την θέρμανση επίσης και τα είδη για να ζήσει μια οικογένεια στον …ουρανό. Άραγε με τι εισόδημα να πληρωθούν όλα αυτά;

Τώρα πρέπει να «ξαναστρώσουμε» τα χωράφια μας μετά τις πλημμύρες, με το πανάκριβο πετρέλαιο, με τα πανάκριβα αγροτικά εφόδια, να «κλάψουμε» τις χαμένες σοδειές και να ξαναρχίσουμε νέα καλλιέργεια…

Οι αγρότισσες είμαστε σε απόγνωση που πρέπει σχεδόν κάθε χρόνο ν’ αντιμετωπίζουμε τις καταστροφές από «καιρικά φαινόμενα» γιατί κυβερνήσεις, δήμοι, περιφέρεια «ξεχνούν»!!  τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια και προχωρούν παρακάτω με τις πολιτικές που επιλέγουν να εφαρμόσουν εξυπηρετώντας όπως αποδεικνύεται μεγάλα συμφέροντα.

Οι γυναίκες της Ομάδας έχουμε μάθει στα…δύσκολα. Δεν το βάζουμε κάτω. Ξέρουμε ότι μόνο με αγώνες μπορεί να απαντήσουμε σε αυτά τα προβλήματα. Αγώνες κοινούς μαζί με τους άντρες μας στους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής μας και την Ομοσπονδία.

 Διεκδικούμε:

– Άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% για όλες τις καταστροφές στις καλλιέργειες χωρίς προαπαιτούμενα.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

-Αντιπλημμυρική προστασία και καθαρισμός όλων των αποστραγγιστικών δικτύων στην ευρύτερη περιοχή.

-Μείωση κόστους παραγωγής .

-Να ολοκληρωθεί το έργο Σμοκόβου.

-Χρηματοδότηση για τους αγροτικούς δρόμους.

 

Προηγούμενο άρθρο Σ. Μπακαλάκου: Αντιπλημμυρική προστασία Ν. Καρδίτσας - Ο βασιλιάς είναι γυμνός
Επόμενο άρθρο Ι. Κολοβός: Ακυβέρνητο καράβι η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας