Ειδήσεις

Ομιλία-εκδήλωση για τη χορτοφαγία


  Την Πέμπτη 29-6-23 και ώρα 7.30 μ.μ. στην καφετέρια του Κάστρου Φαναρίου,το Φιλοσοφικό Σχολείο Ελληνικού Πολιτισμού, πραγματοποιεί ομιλία με το Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Σωκράτη Βασιλάκο με θέμα: Χορτοφαγία.

Ως παράγοντας πρόληψης και θεραπείας των ασθενειών, της προστασίας του περιβάλλοντος, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων και της άμβλυνσης έως επίλυσης του παγκόσμιου επισιτιστικού προβλήματος.

Μια φιλοσοφική διαδρομή από τον 6ο αιώνα π.χ. μέχρι τις μέρες μας και μια ανάλυση για τις θετικές επιπτώσεις της χορτοφαγίας.

Ίσως στους περισσότερους να ακούγεται παράξενο, το πως δηλαδή είναι δυνατόν η χορτοφαγία να έχει τόσες δυνατότητες. Και πράγματι ακούγεται παράξενο γιατί λείπει η ανάλογη ενημέρωση και πληροφόρηση. Σήμερα είμαστε περικυκλωμένοι από την παραπληροφόρηση και την κατευθυνόμενη πληροφόρηση. Το μοντέλο της Δυτικής Ιατρικής και τα οργανωμένα συμφέροντα της βιομηχανίας τροφίμων, βιομηχανίας φαρμάκων, βιομηχανίας τεχνολογικού εξοπλισμού νοσοκομείων και κλινικών,κατευθύνουν και επιβάλλουν «πρότυπα υγείας και θεραπείας»που μακράν απέχουν από την πραγματικότητα. Σχεδόν όλες οι Κυβερνήσεις συμπλέουν με τα παραπάνω συμφέροντα που στόχο έχουν πρωτίστως το κέρδος και δευτερευόντως την υγεία μας, όχι την πραγματική υγεία, αλλά μια υγεία που θα είναι μόνιμα εξαρτώμενη από γιατρούς, φάρμακα και τα νοσοκομεία. Μια υγεία μονίμως άρρωστη που δεν αφήνει περιθώρια να σκεφτείς περισσότερα και πιο ουσιώδη πράγματα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 1946 «Υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».Ας αναρωτηθούμε λοιπόν πόσοι από εμάς είμαστε πραγματικά υγιείς.

Η ομιλία θα παρουσιαστεί και διαδικτυακά, όπως και όλες οι ομιλίες του φιλοσοφικού σχολείου. ΄΄Όσοι ενδιαφέρονται για διαδικτυακή παρακολούθηση ας τηλεφωνήσουν στον πρόεδρο του φιλοσοφικού σχολείου κ. Δημήτριο Ντούσα στο τηλ. 6976026625 για να σας δώσει τις σχετικές οδηγίες.

 

Γράφει ο Σωκράτης Βασιλάκος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γεωπόνος, Βοτανολόγος, Υγιεινιστής,  Οικολόγος, Βιοκαλλιεργητής, αρθρογράφος, συγγραφέας

Προηγούμενο άρθρο Νέο γήπεδο ποδοσφαίρου θα αποκτήσει η Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Νέα Πορεία για το Δήμο Μουζακίου: Πάμε όλοι μαζί δυνατά, να επιτύχουμε