Ειδήσεις

Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δήμο Αργιθέας


Με απόφασή του ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου όρισε τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους του Δήμου Αργιθέας, με θητεία από 01-01-2024 μέχρι 31-12-2024, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:

Α.1. Τον κ. Σακκά Νικόλαο του Γεωργίου Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικών Θεμάτων

Α.2. Τον κ. Πούλιο Χαράλαμπο του Βασιλείου Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού 

Α.3. Τον κ. Καραγεώργο Αθανάσιο του Γεωργίου Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Α4.    Τον     κ.    Γραμμένο     Κωνσταντίνο       του    Αλεξάνδρου      Αντιδήμαρχο      Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Παιδείας (χωρίς αντιμισθία)

Α5  Ως  εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  του Δήμου Αργιθέας για το ίδιο χρονικό διάστημα ορίζονται οι κάτωθι:

  1. Ο κ. Μερεντίτης Κωνσταντίνος Εντεταλμένος Σύμβουλος με αρμοδιότητες την Καθημερινότητα και την Αυτεπιστασία και ιδίως:
    -Την επικοινωνία και τη συνεργασία με τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια των κοινοτήτων για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των μόνιμων κατοίκων.
    -Τα ζητήματα της καθημερινότητας και το σχεδιασμό των απαραίτητων σχετικών παρεμβάσεων.
    -Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας Επισκευών – Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας.
    -Την ευθύνη για τις αμμοληψίες και εκμετάλλευσης ορυκτών υλικών.
    -Την εποπτεία και καλή λειτουργία των παιδικών χαρών.
    -Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων.
  2. Ο κ. Καναβός Βασίλειος Εντεταλμένος Σύμβουλος με αρμοδιότητα την Κοινωνική Πρόνοια και ιδίως:
    -Τα θέματα Κοινωνικών Υπηρεσιών (Υγείας, Πρόνοιας, κλπ), Ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κοινωνικών δομών και προστασίας κατά της φτώχειας.
    -Τα θέματα σχετικά με Κοινωνικές δομές και Ανάπτυξη τους για την προστασία των δημοτών.
    -Την εποπτεία και την ευθύνη των δράσεων και ενεργειών των αρμοδίων υπηρεσιακών μονάδων που αφορούν την Κοινωνική Πολιτική.
    -Τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας.
    -Τη μέριμνα για ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου.
    – Την εποπτεία και το συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων του Δήμου που συσχετίζονται με τη Δημόσια Υγεία και την Τρίτη Ηλικία.
  3. Ο κ. Ποζιός Νικόλαος Εντεταλμένος Σύμβουλος με αρμοδιότητες, τη Νέας Γενιά, τον Αθλητισμό και τον Εθελοντισμό και ιδίως:
    -Τον συντονισμό και την εποπτεία του συνόλου των αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου, των πρωτοβουλιών για τη νέα γενιά, καθώς και τη λειτουργία του μητρώου εθελοντών.
  4. Ο κ. Στεργίου Ηλίας Εντεταλμένος Σύμβουλος με αρμοδιότητα, την Αγροτική Ανάπτυξη και ιδίως:
    -Τα θέματα πρωτογενούς τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνοτροφίας) και την ευθύνη των δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και βοσκοτόπων.

Οι ανωτέρω Αντιδήμαρχοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.

Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος των Αντιδημάρχων τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Σακκά Νικόλαου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Πούλιος Χαράλαμπος και τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Πούλιου Χαράλαμπου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Καραγεώργος Αθανάσιος και τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Καραγεώργου Αθανασίου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Γραμμένος Κωνσταντίνος.

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Σακκάς Νικόλαος και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Πούλιο Χαράλαμπο.

Εισηγούνται τα θέματα των αρμοδιοτήτων τους στην δημοτική επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο και υπογράφουν την αλληλογραφία των αρμοδιοτήτων που τους μεταβιβάζονται

 

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Κατηχητικών στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στους Σοφάδες