Ειδήσεις

Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας: Διαδικτυακή Ημερίδα Erasmus Days 2023


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διοργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού “Erasmus Days”(9-14 Οκτωβρίου 2023),την εμβληματική αυτή εκδήλωση για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που την φετινή έβδομη χρονιά υλοποίησης είναι αφιερωμένη στο Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βασιλική Ζιάκα, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ τόσο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας όσο και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα καθώς και στην αξιοποίηση καινοτόμων πρακτικών στην εκπαιδευτική πράξη. Επίσης, επισήμανε τη δυνατότητα το παραγόμενο υλικό των ευρωπαϊκών προγραμμάτων των σχολείων της Θεσσαλίας να διατίθεται σε κάθε ενδιαφερόμενο και μέσα από την ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (https://thess.pde.sch.gr), διασφαλίζοντας την περαιτέρω βιωσιμότητα των Erasmus+ έργων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,σχολικές μονάδες από όλη τη Θεσσαλία είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και να συνεισφέρουν στην προβολή και διάχυση των εγκεκριμένων σχεδίων Erasmus+ που υλοποιούν ή έχουν υλοποιήσει κατά τασχολικά έτη 2022-2023 και 2023-2024. Επίσης, εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας αλληλεπίδρασαν, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό τους και την κοινή διαπίστωση για τη θετική επιρροή των προγραμμάτων Erasmus+ σε όλους τους εμπλεκόμενους. Στο τέλος της ημερίδας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Green Comp School” που έχει περιβαλλοντικό προσανατολισμό και στόχο τη βιωσιμότητα.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και επεξεργασία των συμπερασμάτων της εκδήλωσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Νίκος Τέγος στο Ράδιο Ηχόραμα: Θα διεκδικήσουμε να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος, Αγίου Αρτεμίου