Ειδήσεις

Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας: Ταξιδεύουν οι ιστορίες;


Οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας, ως πιστοί «πρεσβευτές» του παιδικού βιβλίου στην περιοχή μας, διέδωσαν το μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, από τη μακρινή Ιαπωνία, στα σχολεία που φιλοξενούνται μαθητές από χωριά, που επλήγησαν από τη θεομηνία “Daniel”.

Οι διευθυντές/ντριες, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά των σχολείων, μας υποδέχτηκαν εγκάρδια, μας έβαλαν στις τάξεις τους, μας ξενάγησαν στους χώρους των σχολείων τους και άκουσαν με μεγάλη χαρά και προσοχή το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Ταξιδεύουν οι ιστορίες; Πως μια ιστορία από στόμα σε στόμα διαδίδεται και ταξιδεύει; Πως ένα βιβλίο από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη, από τάξη σε τάξη, από σπίτι σε σπίτι, διαβάζεται ταυτόχρονα από παιδιά σε όλο τον κόσμο; Και περνάει τα μηνύματά του;  Ήταν μερικά από τα ερωτήματα που συζητήσαμε με τα παιδιά, τα οποία έδωσαν τις δικές τους αφοπλιστικές απαντήσεις!!!

Στη συνέχεια τα παιδιά, έφτιαξαν ένα λεύκωμα με ιστορίες που διάβασαν, με αγαπημένους ήρωες και συγγραφείς, αποτύπωσαν τις αισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον τους, με όμορφες ευχές και την ελπίδα να επιστρέψουν στα σχολεία και τα σπίτια τους γρήγορα!!!

Τέλος μοιράσαμε σε όλα τα παιδιά σελιδοδείκτες, ώστε να τους χρησιμοποιούν καθημερινά και να μην «πληγώνουν» τα βιβλία τους!!!

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και το Διευθυντή Κύριο  Κωνσταντίνο Γκόλτσο, που μας έδωσαν την άδεια να επισκεφτούμε τα παρακάτω σχολεία και φυσικά τους Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων που με χαρά μας δέχτηκαν… 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά (όπου φιλοξενούνται οι μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Βλοχού), Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας, Δημοτικό Σχολείο Προαστίου (φοιτούν οι μαθητές της Μεταμόρφωσης), Δημοτικό Σχολείο Μαραθέας (φοιτούν παιδιά από το Πεδινό) και Νηπιαγωγείο Προαστίου.

Επίσης ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κύριο Στέφανο Θεολόγη και την Προϊσταμένη του τμήματος Βιβλιοθηκών Κυρία Παρασκευή Σδρόλια που με μεγάλη προθυμία, συναίνεσαν στο να επισκεφτούμε τα παραπάνω σχολεία.

Οι ιστορίες θα ταξιδεύουν πάντα όσο θα υπάρχουν βιβλία και βιβλιοθήκες γεμάτες από παιδιά που αγαπούν το βιβλίο!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Χατζημήτρου
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα