Ειδήσεις

Παναγιώτης Νάνος: Συνεχίζουμε με διάθεση συνεργασίας, ενωμένοι και με σύμμαχο τις προκλήσεις του Μέλλοντος


Παρουσία του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, του αρχιμανδρίτη κ. Αμφιλόχιου, του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της Λίμνης Πλαστήρα κ. Γ. Ζαρχανή, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του Δήμου, έγινε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος στην ευχαριστήρια ομιλία ανέφερε μεταξύ των άλλων, ότι «Δεν αισθανόμαστε νικητές αγώνα πάλης, για εμάς σε μια δημοκρατική διαδικασία, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.  Εμείς δεν έχουμε αντιπάλους φυσικά πρόσωπα, παρά μόνο τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε με επιτυχία. Κοιτάζουμε πάντα μπροστά, διότι επιλέγουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες μέσα από την αξιοποίηση όλων των συνθηκών που έρχονται […] Συνεχίζουμε με διάθεση συνεργασίας, ενωμένοι και με σύμμαχο τις προκλήσεις του Μέλλοντος, για μια Λίμνη Πλαστήρα ανάλογη του οράματος, των προσδοκιών σας και της ευθύνης μας. Και έχουμε πολλά να κάνουμε στα επόμενα 5 χρόνια:

  • Πρέπει να απορροφήσουμε το υπόλοιπο των πιστώσεων από τα 32,5 εκατομμύρια που εξασφαλίσαμε την προηγούμενη θητεία
  • Έχουμε χρέος να μετατρέψουμε σε έργα τα εξασφαλισμένα 30 εκατ. του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων, ήδη έργα 8 εκατ. ευρώ έχουν πάρει ένταξη.
  • Έχουμε ευθύνη να αξιοποιήσουμε τις προκλήσεις του Μέλλοντος, τις χρηματοδοτικές και άλλες ευκαιρίες που έρχονται.
  • Έχουμε προκλήσεις που έρχονται από το Μέλλον, όπως να γίνει η Λίμνη Πλαστήρα συνώνυμο της Καινοτομίας Περιβάλλοντος και εθνικό σημείο αναφοράς: το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τα Σχολεία Δάσους, το Θεματικό Πάρκο Αναπηρίας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus που σχεδιάζονται, οι Θερινές Ακαδημίες, είναι ήδη εδώ!Σας προσκαλούμε στον κοινό αγώνα να γίνουμε συνοδοιπόροι».

Ο κ. Τσιαντής, επικεφαλής της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι μέσα από το θεσμικό του ρόλο θα καταθέτει ιδέες και προτάσεις, αλλά και την κριτική προς όφελος του Δήμου.

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφόρησε ο 5ος τόμος του περιοδικού «Ιστόρηση» του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση από το Στέκι Αλληλεγγύης & Διεκδίκησης των πλημμυροπαθών Ν. Καρδίτσας