Ειδήσεις
Tags |

Πανάξια στην Α1 ΕΣΚΑΘ για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Απόλλων Καρδίτσας!


Τη νίκη που χρειαζόταν για να ανέλθει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α1 ΕΣΚΑΘ πέτυχε στη Λάρισα επί του Ίκαρου Νεάπολης ο Απόλλων Καρδίτσας, για την 22η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας επιτυχημένα μία περιπετειώδη, όσο και συναρπαστική σεζόν!

Οι «κυανόλευκοι», κυριευμένοι από το άγχος, λόγω της σημασίας του αγώνα, αντιμετώπισαν έναν από τους πλέον αξιόμαχους αντίπαλους της κατηγορίας με ταλαντούχους αθλητές που αγωνίστηκαν επάξια για την τιμή και την αξιοπρέπειά τους, βάζοντας δύσκολα στους παίκτες του Σπύρου Παππά.

Το «πενιχρό» 29-39 που ήταν και το τελικό σκορ, φανερώνει τη νευρικότητα και την εκατέρωθεν δυστοκία των ομάδων, σε ένα ματς που με εξαίρεση το 1ο δεκάλεπτο, κυριάρχησαν οι άμυνες και οι επαφές. Στην τελευταία περίοδο κι ενώ ο Απόλλων είχε την πρωτοπορία με διαφορά 2-4 πόντων, δίχως ποτέ να ξεφύγει στο σκορ, δύο εύστοχα μακρινά σουτ και ισάριθμες αποτελεσματικές άμυνες έδωσαν από το 36’ κι έπειτα ένα προβάδισμα που, όπως εξελισσόταν η αναμέτρηση, αποδείχτηκε ασφαλείας.

Η κόρνα της λήξης βρήκε την ομάδα της Καρδίτσας να πανηγυρίζει τη 17η νίκη της και να ισοβαθμεί στην τελική κατάταξη με την πρωταθλήτρια ΕΑΛ (η οποία κατέκτησε τον τίτλο στη διαφορά πόντων), κερδίζοντας την άνοδο στην υψηλότερη κατηγορία της Θεσσαλίας, μία μόλις πιο χαμηλά από τη National League 2!

Ο Απόλλων Καρδίτσας ευχαριστεί όσους φιλάθλους ήρθαν μαζί με την ομάδα στο Κλειστό του Αγ. Θωμά στη Λάρισα, ενίσχυσαν την προσπάθειά της και πανηγύρισαν τη νίκη-ανόδου.

Η νίκη και η άνοδος αφιερώνεται στον προπονητή της ομάδας Σπύρο Παππά για όλη την προσπάθεια, τη συνοχή, το μόχθο, την τεχνογνωσία και τη διαχείριση του αγωνιστικού τμήματος καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, βάζοντας την υπογραφή του γι’αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 20-22, 25-27, 29-39

Ίκαρος Νεάπολης (Μ. Κούρτοβιτς – Ευ. Κουτσοκέρας): Κλεφτάκης 2, Γεωργαντάς 9 (1), Λ. Αναγνωστόπουλος, Αποστολίδης 7, Μυλωνάς 3 (1), Ιωαννίδης, Κανάκης 6, Μ. Πηλίτσης, Ντούσιος, Πέτρου, Παπαμήλιος, Κοντονίκας 2.

Απόλλων Καρδίτσας (Σπ. Παππάς): Κατσαρός 3, Πάσχος, Ντασιώτης 3 (1), Ρουκάς 5, Πανταζής 4, Τσέγκος 14 (1), Ζιάκανος 4, Τσανάκας 2, Αλ. Ελευθερίου 2, Παπανδρέας 2.

Τα αποτελέσματα της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Ίκαρος Νεάπολης – Απόλλων Καρδίτσας 29-39
Δαναοί Τρικάλων 2022 – Πελασγιώτιδα Λάρισας 88-74
Γ.Σ. Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» – Α.Σ. Νίκαιας 2012 74-62
K.B.A. – Κρόνος Τυρνάβου 102-65
Α.Σ. Βαλίος – ΕΑΛ 55-81
Ρεπό: Λέοντες Τυρνάβου

*Η Κ.Β.Α. θα αγωνιστεί σε αγώνα κατάταξης την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 15:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ι. Πατάκης» στη Λάρισα, με αντίπαλο τον Αιολικό Βόλου που τερμάτισε στην 3η θέση του 1ου Ομίλου της Α2 ΕΣΚΑΘ

**Ο Α.Σ. Νίκαιας 2012 έχει ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού λόγω της αποχώρησής του από το περυσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

 

Προηγούμενο άρθρο Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις
Επόμενο άρθρο Απάντηση του Δήμου Μουζακίου στην παράταξη Δυναμική Συνεργασία