Ειδήσεις

Πανδαισία κόσμου στο 5th Taekwondo Baby Cup 2023 στην Καρδίτσα


Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η αγωνιστική ημερίδα στην πόλη της Καρδίτσας  ύστερα από  πρωτοβουλία του Αθλητικού Αγωνιστικού Συλλόγου Ταεκβοντό Καρδίτσας και την συνδιοργάνωση  της Ελληνικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας καθώς και του Δήμου Καρδίτσας , Δ.Ο.Π.Α.Κ  &  την  υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό .

Οι αγώνες έγιναν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στο Νέο κλειστό γυμναστήριο  Καρδίτσας ¨Γιάννης Μπουρούσης¨ και με ώρα έναρξης από τις 09:30π.μ. μέχρι τις 18:00μ.μ..

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι αθλητές–τριες εγγεγραμμένοι στους Συλλόγους µέλη της ΕΛΟΤ.

Οι  αγώνες διεξήχθησαν  σύμφωνα µε τους κανονισμούς της WTF, οι   διαιτητές ήταν επίσημοι από την  Ε.ΤΑ.Β.Ε. & ΕΛ.Ο.Τ. και  σταλθήκαν από την υπεύθυνη διαιτησίας της Ε.ΤΑ.Β.Ε .

Σκοπός  της δραστηριότητας αυτής ήταν  οι μικροί μας αθλητές-τριες να αποκομίσουν αγωνιστικές εμπειρίες & όσο τον δυνατόν περισσότερα οφέλη σε μια γιορτή για τα μικρά παιδιά με στόχο να γνωρίσουν από κοντά το Ολυμπιακό Άθλημα Ταεκβοντό.

Σε όλους τους αγωνιζόμενους δόθηκε Μετάλλιο  & Δίπλωμα συμμετοχής καθώς και στους προπονητές-τριες  αναμνηστικό κύπελλο της διοργάνωσης .

Ο Αθλητικός Αγωνιστικός σύλλογος Ταεκβοντό Καρδίτσας συμμετείχε  με 130 αθλητές-τριες  που  είχαν  την ευκαιρία να πάρουν το βάπτισμα για πρώτη φορά  της γεύσης του Ολυμπιακού αθλήματος .

Ο προπονητής του Συλλόγου κ. Κουκουλέτσος Βάϊος κότσαρε τους μαθητές του μαζί με τους Κουκουλέτσο Κων/νο & Σταύρο καθώς  και με την βοήθεια των έμπειρων αθλητών-τριών του.

Ήταν μια άρτια  διοργάνωση αφού για πρώτη φορά άνοιξαν οι πύλες του νέου κλειστού γυμναστηρίου Καρδίτσας όπου φιλοξένησε 750 μικρούς αθλητές-τριες & πάνω από 1500 γονείς , συγγενείς και φίλους του Ταεκβοντό .

Στην τελετή έναρξης παρευρέθην ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος Κωνσταντίνος  όπου ευχαρίστησε τον. κ. Κουκουλέτσο Βάϊο για την διοργάνωση  & όλους τους συμμετέχοντες αθλητές-τριες προπονητές , γονείς & φίλους του αθλήματος που συμμετείχαν στο 5th Baby Cup 2023 στο Νέο κλειστό γυμναστήριο ¨Γιάννης Μπουρούσης¨, το οποίο αποτελεί  ένα  στολίδι για την πόλης της Καρδίτσας.

Ως επίσημος εξεταστής της Kukkiwon για τη Ελλάδα ο κ. Κουκουλέτσος Βάϊος απένεμε τιμητικά  ένα αγαλματίδιο του Ταεκβοντό & την Μαύρη Ζώνη 2ο Νταν της Kukkiwon .

Στην τελετή έναρξης έγινε επίδειξη Ρυθμικής γυμναστικής από τα τμήματα του γυμναστηρίου ¨ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΣ¨  & Κου Κου ΚΔΑΠ, οι οποίοι  ήταν και οι χορηγοί της εκδήλωσης .

Για πρώτη φορά Πανελλαδικά έγινε επίδειξη Ταεκβοντό ΑΜΕΑ  από τους αθλητές -τριες του Join Us μαζί με τη συνεργασία του γυμναστηρίου και του προπονητή κ. Κουκουλέτσο Βάϊο όπου έδωσαν μια μεγάλη ευκαιρία στα παιδιά να ασχοληθούν και να διδαχθούν το Ολυμπιακό άθλημα Ταεκβοντό.

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Αγωνιστικού Συλλόγου Ταεκβοντό Καρδίτσας ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας  για την συνδιοργάνωση  καθώς και τον Δήμο Καρδίτσας & Δ.Ο.Π.Α.Κ για την ανάπτυξη του Ολυμπιακού αθλήματος στην πόλη μας & την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό για την στήριξη της διοργάνωσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Επαγγελματική αποκατάσταση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Επόμενο άρθρο Με τους νεολαίους της Καρδίτσας ο Κώστας Τσιάρας