Ειδήσεις

Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών


Ο Δήμος Καρδίτσας θέλοντας να συμβάλει στην διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος, συμμετέχει και φέτος στην 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η «Φλόγα Αγάπης» άναψε στις 30 Ιουλίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών «ο Ευαγγελισμός  της Θεοτόκου». Στην  πόλη μας  θα φτάσει την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 σε μία λαμπαδηδρομία που θα ξεκινήσει από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας στις 10:30  και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας στις 11:00.

Στο χώρο της κεντρικής πλατείας θα βρίσκεται από τις 9:00 και μέχρι στις 13.00 η μονάδα  αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας για εθελοντική αιμοδοσία.

Η ημέρα της 19ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι πολύ σημαντική για την πόλη μας καθώς προωθεί το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας που τόσο πολλά προσφέρει στις ανθρώπινες κοινότητες και που στην ουσία σώζει ζωές. Συγχρόνως στέλνει και μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Την όλη διοργάνωση εκτός από το Δήμο Καρδίτσας στηρίζουν και μια σειρά από φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και μεμονωμένοι εθελοντές. Ειδικότερα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι κάτωθι:

– Η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας – Τμήμα Τροχαίας.

– Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

– Το παράρτημα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

– Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

– Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών με αναπηρία Ν. Καρδίτσας

– Το ΕΚΑΒ

– Οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

– Ο σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Ν. Καρδίτσας

– Ο Σύλλογος Δρομέων Ν. Καρδίτσας

– Η τοπική επιχείρηση των εμφιαλωμένων νερών «Θεόνη» του κ. Τσέλιου

– Ο ΣΕΑΝ

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΒΘΣΕ: Σύνδεση του Λιμένα του Βόλου με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας
Επόμενο άρθρο Αναθέσεις έργων για αποκατάσταση προβλημάτων από τον Ιανό