Ειδήσεις

Πανελλήνιος Αγώνας Υπερελαφρών Αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Μυρίνης


Μια κορυφαία και πολύπλευρα σημαντική αεραθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Καρδίτσα.  Ο λόγος για τον Πανελλήνιο Αγώνα Υπερελαφρών Αεροσκαφών (Κατηγορία 3AXIS) Plastiras LakeCup 2024 που οργανώνει η Αερολέσχη Αεροδρομίου Μυρίνης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, στο Αεροδρόμιο Μυρίνης, το Σάββατο 6 Απριλίου (ώρες 9:30 π.μ. έως 7:00 μ.μ.) και την Κυριακή 7 Απριλίου (ώρες 9:30 π.μ. έως 1:00 μ.μ.).

Ο Αγώνας περιλαμβάνει συμμετοχή πληρωμάτων από Ελληνικές Αερολέσχες και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου.

Το πρόγραμμα των Αγώνων

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Παρασκευή 05/04/2024

10:00–19:00: Άφιξη αεροσκαφών και δοκιμαστικές πτήσεις.

19:00-21:30: Ενημέρωση πληρωμάτων

Σάββατο 06/04/2024

08:00-09:00: Ενημέρωση πληρωμάτων ΓΑ.

09:00-13:30: Αγώνες ΓΑ.

13:30-14:30: Έκδοση αποτελεσμάτων, ενστάσεις, απονομή επάθλων.

14:30-17:00: Πτήσεις εθισμού – Δοκιμαστικές πτήσεις – Αφίξεις αεροσκαφών.

Κυριακή 06/04/2024

08:00-09:00: Ενημέρωση πληρωμάτων ΓΑ.

09:00-13:30: Αγώνες ΥΠΑΜ.

13:30-14:30: Έκδοση αποτελεσμάτων, ενστάσεις, απονομή επάθλων.

14:30-17:00: Αναχωρήσεις αεροσκαφών.

 

Ανάδειξη του Αεραθλητισμού ως νέο αναπτυξιακό εφαλτήριο

Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Αεροδρομίου Μυρίνης Σταύρος Τσολάκος, ο Γραμματέας ΠάρηςΕυγενίδης (πιλότος με 22.000 ώρες στην Πολιτική Αεροπορία) και ο Ταμίας της Αερολέσχης Ιωάννης Γιαννουσάς επισημαίνουν πως η δραστηριότητα του Σωματείου επικεντρώνεται στην ανάδειξη του Αεραθλητισμού ως νέου αναπτυξιακού εφαλτηρίου της περιοχής μας, καθώς η λειτουργία του αεροδρομίου της Μυρίνης δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στο Νομό Καρδίτσας και όχι μόνο.

Η Αερολέσχη Αεροδρομίου Μυρίνης, εξάλλου, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην επέκταση του αεροδρομίου,με ό,τι αυτό συνεπάγεται για προσγειώσεις λίαρ τζετ, πιθανώς cargo για την μεταφορά εμπορευμάτων και φυσικά για την ανάπτυξη της αεραθλητικής ιδέας που είναι ο κύριος σκοπός και ο βασικός άξονας της δράσης της.

 

Πυρήνας τουριστικής ανάπτυξης

«Φτιάχνοντας έναν αεροδιάδρομο 1.000 μέτρων μπορούμε να πάμε παντού»!

Αυτό είναι το πεδίο της Μυρίνης, το οποίο είναι καινούργιο με πολύ καλές προδιαγραφές και εύκολα προσβάσιμο.

 

 

Σκοποί και δράση της Αερολέσχης Αεροδρομίου Μυρίνης

Η Αερολέσχη Αεροδρομίου Μυρίνης ιδρύθηκε το 2022

Είναι ένα μη κερδοσκοπικό αεραθλητικό σωματείο (κωδ. ΓΓΑ ΧΦ87), επίσημο μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας [ΕΛ.Α.Ο.] έχοντας σαν κύριο σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της αεροπορικής ιδέας και του αεραθλητισμού.

Δεν είναι επιχείρηση ούτε εξυπηρετεί συμφέροντα ολιγομελών ομάδων ή προσώπων. Είναι ανοιχτό σωματείο, προς όλους που αγαπούν τον Αεραθλητισμό και τους ενθουσιάζει η Αεροπορική Ιδέα.

Είναι πάνω από πρόσωπα και ατομικά συμφέροντα. Εξυπηρετεί σύμφωνα με το καταστατικό της, την διάδοση του Αεροπορικού Πνεύματος σε όλους τους Έλληνες αδιακρίτως. Σήμερα η Α.Α.Μ. κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον χάρη στην αγάπη, το φιλότιμο και τον εθελοντισμό των Μελών της.

Παρέχεται πτητική εμπειρία, μέσω πτήσεων εθισμού και αναψυχής στα μέλη και τους φίλους της λέσχης, ενώ πτυχιούχοι πιλότοι μπορούν να προσθέσουν ώρες πτήσης.

Παράλληλα, έχοντας σαν βασική αρχή τον εθελοντισμό και την παροχή βοήθειας όπου αυτή χρειάζεται, το αεροσκάφος της αερολέσχης μας συμβάλει εθελοντικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με διμελές πλήρωμα σε αποστολές Έρευνας & Διάσωσης, Πυρανίχνευσης & Πυροπροστασίας Δασών, Θαλάσσιας Ρύπανσης και κάθε είδους Ανθρωπιστικής Βοήθειας, σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς.

Στο μικρό χρόνο της παρουσίας της έλαβε μέρος σε πολλές δράσεις και αγώνες ανά την επικράτεια .

Η Αερολέσχη Αεροδρομίου Καρδίτσας θέτει για τα καλά την ΚΑΡΔΙΤΣΑ και τη Θεσσαλία στον αεραθλητικό χάρτη της χώρας μας με τη διοργάνωση σημαντικών αγώνων στους οποίους συμμετέχουν πολλά πληρώματα από Αερολέσχες όλης της χώρας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Μπαρμπούτης: Η καλλιέργεια βαμβακιού στη Θεσσαλία και οι προτάσεις των Ολλανδών μελετητών
Επόμενο άρθρο Γιώργος Νάνος (καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος) στο Ηχόραμα 100,8: Οι προοπτικές της δεντροκαλλιέργειας στην Καρδίτσα