Ειδήσεις

Παραμένει στο προσκήνιο ο Απόλλων Καρδίτσας


Τη συνέχιση μιας προσπάθειας που διατηρεί ζωντανή τη φλόγα στο ερασιτεχνικό μπάσκετ της πόλης διαφυλάσσει για μία ακόμη χρονιά ο Απόλλων Καρδίτσας. Μετά την περυσινή επιτυχημένη πορεία και την κατάληψη της 4ης θέσης (3η στην ισοβαθμία) στον 2ο Όμιλο της Α2 ΕΣΚΑΘ, το αντρικό τμήμα του Συλλόγου παραμένει φέτος ενεργό, με την ίδια φιλοσοφία, δημιουργώντας χώρο για αθλητές που, εκτός της αγάπης τους για το άθλημα, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους και συναντούν θεμέλια εξέλιξης του ταλέντου τους.

Παρά τις δυσκολίες που καθυστέρησαν σημαντικά το σχεδιασμό αλλά και την προετοιμασία της ομάδας, εξαιτίας και των καταστροφικών επιπτώσεων από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου, η ομάδα οργανώθηκε με χαρακτήρα να δίνει την ευκαιρία σε αθλητές χωρίς κριτήρια να αγωνιστούν και να αποτελέσουν κομμάτι της.

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, ο Απόλλων προετοιμάζεται να συμμετάσχει εκ νέου στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας της Θεσσαλίας, με επικεφαλής προπονητή τον Σπύρο Παππά.

Ο καταξιωμένος προπονητής επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας μετά από απουσία ενός έτους, έχοντας αναδείξει αθλητές διαχρονικά που αγωνίστηκαν στο υψηλότερο επίπεδο. Μεταξύ άλλων, ο Καρδιτσιώτης coach έχει εργαστεί σε Γ.Σ. Καρδίτσας στη Γ’ Εθνική, στους Τιτάνες Παλαμά στη Γ’ Εθνική, στον Α.Σ. Καρδίτσας στη Γ’ Εθνική (2014-15) αλλά και στην Α1 ΕΣΚΑΘ τη σεζόν 2013-14 όπου κατέκτησε τον τίτλο-άνοδο στη Γ’ Εθνική και το κύπελλο ΕΣΚΑΘ, στον Ήφαιστο την τριετία 2015-18, στην Αναγέννηση την αγωνιστική περίοδο 2018-19, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ και την άνοδο στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της και στον Γ.Σ. Σοφάδων σε δύο διαφορετικές περιόδους. Αρχικά τη σεζόν 2012-13, πετυχαίνοντας την άνοδο από την Α2 στην Α1 ΕΣΚΑΘ και ακολούθως την τετραετία 2019-23 όπου από την Α1 κατηγορία της Θεσσαλίας, η ομάδα σημείωσε διαδοχικές ιστορικές ανόδους, για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική (2021) και πέρυσι στη Β’ Εθνική.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συνεργασίας με τον Γιάννη Κοβάτσεφ, ο Απόλλων Καρδίτσας ευχαριστεί τον προπονητή για την προσφορά του στην ομάδα. Η εκτίμηση στο πρόσωπό του, για την κατάρτιση, την εργατικότητα και το ήθος του είναι δεδομένη. Οι πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε είναι η παρακαταθήκη για τη φετινή χρονιά και οι δρόμοι μας σίγουρα θα ξανασυναντηθούν.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις που αφορούν τόσο στην παραμονή βασικών παικτών της περυσινής ομάδας, όσο και την ενίσχυσή της ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ideathon Οικο-Καινοτομίας με τίτλο Κυκλοτολμώ
Επόμενο άρθρο Πλημμύρες: Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής