Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις πυρκαγιές στη Μαγνησία


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή στις 31 Ιουλίου 2023 κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα των πυρκαγιών στη Μαγνησία.

Το σύνθημα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου από τα μέλη της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία ήταν το «Ιανός, Τέμπη, Μαγνησία, αυτό το έγκλημα ζητάει τιμωρία»

Ο Περιφερειάρχης απάντησε με πάνοπλα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια και σεκιουριτάδες που επιχειρούσαν να προπηλακίσουν τους ανθρώπους που ήθελαν να παραστούν και να διαμαρτυρηθούν στο περιφερειακό συμβούλιο.

Αυτό που φοβούνται δεν είναι μια χούφτα 20 ανθρώπων. Είναι η πιθανότητα να χάσουν τη δυνατότητα επικοινωνιακής διαχείρισης και κατευνασμού και να εμφανιστεί ένα ρεύμα αγώνα και οργής που θα παρασύρει τους σχεδιασμούς τους και θα απαιτήσει να ζήσουμε αλλιώς.

Το έγκλημα στην Μαγνησία δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά. Η «στρατηγική της εκκένωσης» και η «αστυνομική λογική» δε σβήνουν τις φωτιές. Τοπικό και κεντρικό κράτος έχουν κάνει την καταστροφή και την υποβάθμιση, επενδυτική προϋπόθεση. Το κράτος αυτό δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μη γίνουμε συλλέκτες τραγωδιών, μέσα στις οποίες η ζωή θα συνεχίζεται κουτσά στραβά, για όσους επιβιώνουν από αυτές, αλλά να υπάρξει μια τομή στη συνείδηση, στο τρόπο που παλεύουμε και διεκδικούμε για να μη συνεχίσει η κανονικότητά τους να είναι η διαρκής καταστροφή μας.

Απαιτείται να πάρουμε τους όρους ύπαρξης των τόπων μας στα χέρια μας.

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση διαμαρτυρίας καθώς και το βίντεο με την τοποθέτηση της Σούλας Κατσιαμπούρα, Περιφερειακής Συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή, στη συνεδρίαση του Π.Σ. Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο ελεύθερος επαγγελματίας Μανώλης Στεργιόπουλος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Καρδίτσας με τον Κώστα Αγοραστό
Επόμενο άρθρο Ιός Δυτικού Νείλου: Καλπάζει στη Θεσσαλία, πώς θα προστατευτούμε