Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγων Γονιών για τα προβλήματα στα σχολεία από την βροχόπτωση


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  σύλλογοι γονέων, γονείς αλλά και εκπρόσωποι  σωματείων και φορέων (συνταξιούχοι, σύλλογος γυναικών κ.λ.π.) στο δημαρχείο της πόλης της Καρδίτσας, για τα προβλήματα που δημιούργησε η βροχόπτωση στα σχολεία τόσο στους προαύλιους χώρους  όσο και στους γύρω δρόμους. Αποτέλεσμα οι γονείς και τα παιδιά να δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το σχολικό κτίριο ή τα παιδιά να μουσκεύουν και να παραμένουν έτσι σε όλη την διάρκεια του μαθήματος με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία τους. Να σημειωθεί ότι εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία τα παράθυρα των τάξεων παραμένουν ανοιχτά επιτείνοντας το πρόβλημα.

Αντιπροσωπεία των ΔΣ των συλλόγων γονέων του Μουσικού σχολείου και του 10ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Καρδίτσας  για να του θέσουν  τα προβλήματα απαιτώντας άμεσες λύσεις. Ο δήμαρχος αρκέστηκε να πει ότι τα ζητήματα αυτά είναι χρόνων και ότι στην μικρή θητεία που έχει δεν προλάβαινε να τα λύσει!!! Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Καρδίτσας Βασίλης Κρανιάς.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Μουσικού σχολείου Μιχάλης Σιώκος ενημέρωσε τους γονείς και του εκπροσώπους φορέων για την συνάντηση με τον δήμαρχο και τα ζητήματα που έπρεπε να είναι λυμένα αλλά έστω και τώρα ‘όπως είπε «ο δήμος, η περιφέρεια ή όποιος άλλος είναι αρμόδιος να κάνουν άμεσα παρεμβάσεις για να γίνουν τα απαραίτητα έργα τόσο στους προαύλιους χώρους των σχολείων όσο και στο οδικό δίκτυο γύρω από αυτά. Οι αιτίες που δεν γίνονται είναι γνωστές στις προτεραιότητες δεν είναι η αντιπλημμυρική προστασία αφού κοστίζει και δεν φέρνει κέρδος». Κάλεσε τους γονείς να είναι σε επαγρύπνηση για να παρέμβουν αγωνιστικά όταν χρειαστεί.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή μετά τα Φώτα στην Ιερά μας Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Ο Τεμπονέρας ζει, εμπνέει, διδάσκει και οδηγεί