Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνικών σωματείων Θεσσαλίας


Την Παρασκευή 07/01 στις 11:00 μμ, θα είμαστε έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Πλατεία Νομαρχίας – Λάρισα).

Διαμαρτυρόμαστε για τον εμπαιγμό χιλιάδων συναδέλφων μας που μένουν ξεκρέμαστοι και χωρίς καμία προοπτική εισοδήματος και επιβίωσης για τουλάχιστον ένα μήνα και ενώ έχουν προηγηθεί πέντε μήνες με τους χώρους μας να υπολειτουργούν και χωρίς καμία μέριμνα από το κράτος για τους μουσικούς.

Διεκδικούμε:

Να ενταχθούν στην αναστολή όλοι οι ΚΑΔ και όλοι οι κωδικοί ειδικοτήτων που αφορούν τον κλάδο.

Να σταματήσει ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε κλάδους που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση και σε κλάδους που κλείνουν χωρίς απόφαση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.

Αποζημίωση άμεσα για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβρη.

Να ενταχθούν άμεσα στο Μητρώο όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση όρισε και που αποκλείστηκαν λόγω προθεσμίας.

Να εξασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση για το σύνολο των συναδέλφων μας.

Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη κράτους και εργοδοτών για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο οι χώροι Εργασίας να είναι εστίες υπερμετάδοσης. Μαζικά δωρεάν τεστ rapid και PCR σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη και έξοδα κράτους και εργοδοτών.

Καλούμε όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία της Θεσσαλίας, τους μουσικούς και τους καλλιτέχνες σε όλη την περιοχή να δώσουμε την πρώτη απάντηση την Παρασκευή 7/1 μπροστά στην Περιφέρεια στη Λάρισα και την Δευτέρα 10/1 σε κάθε πόλη της περιοχής να κατέβουμε στο δρόμο με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας ώστε να φτάσει παντού το μήνυμά μας. Σύντομα θα βγουν και συγκεκριμένες ανακοινώσεις!

Προηγούμενο άρθρο ΚΚΕ Θεσσαλίας: Nα πάρει ο λαός στα χέρια του την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του
Επόμενο άρθρο Μελέτη αναβάθμισης του δρόμου Καρδίτσας – Τρικάλων δημοπρατεί η Περιφέρεια