Ειδήσεις

Παράταση διακοπής κυκλοφορίας στην Επ. Οδό Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά


Γίνεται γνωστή η παράταση της προσωρινής διακοπής της κυκλοφορίας κάθε είδους οχήματος, στην Επαρχιακή Οδό Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά, από το ύψος της Τ.Κ. Μάρκου έως τον κόμβο Παλαμά, για το χρονικό διάστημα από 01/08/2021 έως και 30/09/2021, προκειμένου να εκτελεστούν προγραμματισμένες εργασίες καθαίρεσης και ανακατασκευής της κυρίας οδού, με βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών και παράκαμψη του οικισμού Γοργοβιτών, λόγω του έργου «Οδός Δέλτα – Παλαμά», χωρίς να θίγεται η Αστυν Διάταξη 3 του 1996, όπως τροποποιήθηκε με την Αστυν. Διάταξη 3Α/98 (ΦΕΚ.761/Β/24-7-1998), περί «μέτρων για την τήρηση της κοινής ησυχίας», καθώς και οι διατάξεις του Β.Δ. 747/1966 (ΦΕΚ Α′ 179) «περί Κυριακής αργίας».

Ο κύριος όγκος των οχημάτων που θα κινούνται προς Παλαμά θα εκτρέπονται, μέσω της Επαρχιακής Οδού Καρδίτσας – Λάρισας και εν συνεχεία θα εισέρχονται στην Επαρχιακή Οδό Ματαράγκας – Καλυβακίων – Παλαμά, μέσω του ισόπεδου κόμβου Ματαράγκας.

Οι ανωτέρω εκτροπές κυκλοφορίας, η τοποθέτηση εργοστασιακής και πληροφοριακής σήμανσης, καθώς και οι βελτιωτικές παρεμβάσεις (κοπή δέντρων, διαγράμμιση οδών τοποθέτηση – αντικατάσταση κάθετης στις οδούς που θα εξυπηρετήσουν την κυκλοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου περιγράφονται επακριβώς στη τεχνική έκθεση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις πινακίδες οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν από τον υπεύθυνο του έργου, σύμφωνα με τις Τεχνικές Μελέτες Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και τις υποδείξεις του Τ.Τ. Καρδίτσας.

Η εργοταξιακή σήμανση και ο φωτισμός θα παραμένουν και τις ώρες που δε γίνονται εργασίες καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Τ.Τ. Καρδίτσας, κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών να επιτηρεί συνεχώς τα ανωτέρω οδικά τμήματα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας.

Προηγούμενο άρθρο Λέκκας: Οι τρεις λόγοι που η φωτιά στη Βαρυμπόμπη εξαπλώθηκε
Επόμενο άρθρο Οι εκπτώσεις ζέσταναν την αγορά της Καρδίτσας