Ειδήσεις

Παρέμβαση διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου και των γυναικών Καλλιθήρου


Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ομάδας Γυναικών Καλλιθήρου «Αγγελική Φυτσιλή» με γυναίκες του χωριού για τα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Στη συζήτηση αναδείχτηκαν ιδιαίτερα και από τις ίδιες τις γυναίκες τα προβλήματα του χωριού.

Έτσι σε συνεννόηση και με τον Αγροτικό σύλλογο αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας προς το Δήμο Καρδίτσας για τα ζητήματα αυτά.

Μετά από παρέμβαση των φορέων, συνεδρίασε το Τοπικό συμβούλιο του χωριού και αποφάσισε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο και με τη φυσική του παρουσία στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Τέλος συντάχθηκε ένα υπόμνημα που παραδόθηκε αρμοδίως.

 

Υπόμνημα προς το Δήμο Καρδίτσας

«Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή κατά την οποία η ζωή μας δυσχεραίνει όλο και περισσότερο. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα εισοδήματα μας αδυνατούν να συντηρήσουν τις οικογένειες μας σε συνδυασμό με την ακρίβεια σε πετρέλαιο, ρεύμα, βενζίνη και τρόφιμα. Η κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες με το αυξημένο κόστος παραγωγής είναι δραματική, αφού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα καλλιεργητικά έξοδα πόσο μάλλον να μπορέσουν να βγάλουν μια ολόκληρη χρονιά . Την ίδια στιγμή η υγεία και η παιδεία υποχρηματοδοτουνται οδηγούμενες στην ιδιωτικοποίηση οδηγώντας μας να βάλουμε για άλλη μια φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη για μας και τα παιδιά μας.

Μέσα σε όλα αυτά η τοπική κοινότητα Καλλιθήρου με ευθυνη του Δήμου Καρδίτσας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. Ειδικά μετά και τον Ιανό, δύο χρόνια πριν, και τις ζημιές που υπέστη η περιοχή μας, η εικόνα της τοπικής κοινότητας τείνει να παραπέμπει σε αυτή ενός εγκαταλελειμμένου από το Δήμο Καρδίτσας χωριού, καθώς τα χρήματα που δίνονται από το Δήμο στο τοπικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι λιγοστά και ανεπαρκή, ενώ, παρά τις συνεχείς οχλήσεις που γίνονται από το τοπικό συμβούλιο προς το Δήμο Καρδίτσας, η ανταπόκρισή του είναι σπάνια, περιστασιακή και ελλιπής.

Η στάση αυτή του Δήμου Καρδίτσας απέναντι στην τοπική κοινότητα Καλλιθήρου έχει οδηγήσει ώστε να υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Είναι ανάγκη για άμεση καθαριότητα και συντήρηση σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε μόνιμη βάση των δημοσίων χώρων της κοινότητας (πλατεία, παιδική χαρά, περιφέρεια, πλατάνια, γήπεδο, πέντε επί πέντε, περιοχή Λαγκάδι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) και συνεχή συντήρηση της ευπρεπούς εικόνας, που οφείλουν να έχουν, καθώς αποτελούν χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά και αναψυχής, σωματικής άσκησης για τους κατοίκους του χωριού.

Η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη τόσο σε νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο χωριό μας το αγροτικό ιατρείο δεν λειτουργεί ούτε καν για τη συνταγογράφηση φαρμάκων λόγω έλλειψης internet ενώ ο χώρος πλέον λόγω της μη χρήσης του έχει φθορές. Έτσι, υπάρχει αγροτικός γιατρός χωρίς τη δυνατότητα εξέτασης ασθενών, αφού η μόνη δυνατότητα που δίνεται είναι να γράφει φάρμακα.

Παρεμβάσεις είναι απαραίτητο να γίνουν τόσο στην περίφραξη του σχολείου, η οποία είναι χαλασμένη σε ορισμένα σημεία, ώστε μαθητές να μπαινοβγαίνουν από εκεί προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλειά τους, όσο και στην περίφραξη της παιδικής χαράς για την οποία κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στο συνοδευτικό κείμενο του παρόντος εγγράφου.

Παράλληλα, εξακολουθεί να υπάρχει το χρονίζον πλέον πρόβλημα του περιφερειακού δρόμου, από τον οποίο περνούν συνεχώς βαρέα οχήματα θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και έχοντας ως αποτέλεσμα τη «διάλυση» της εισόδου του χωριού (διασταύρωση στο άγαλμα της ειρήνης), η οποία έχει την εικόνα εργοταξίου. Το ίδιο ισχύει και για τους αγροτικούς δρόμους της κοινότητας των οποίων το πρόβλημα αδυνατεί να λυθεί με την περιστασιακή παρέμβαση που γίνεται από το Δήμο.

Για όλα τα παραπάνω προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητά μας διεκδικούμε, απαιτούμε να παρθούν από το Δήμο Καρδίτσας όλα τα αναγκαία μέτρα και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιτευχθεί η άμεση επίλυσή τους και η μη επανεμφάνισή τους.»

 

Προηγούμενο άρθρο Το Δημοτικό Σχολείο Αρτεσιανού συμμετέχει στη μεγάλη σκυταλοδρομία για το κλίμα
Επόμενο άρθρο Ιεραποδημία στα παράλια της Μικράς Ασίας - Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης