Ειδήσεις

Παρέμβαση της Α. Σκόνδρα για μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις του Νομού


Με σχετική αναφορά της προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας,η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, τόνισε την ανάγκη να επεκταθούν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το φαινόμενο “Daniel”, τρία μόλις χρόνια μετά από τις ζημιές που υπέστησαν από τον «ΙΑΝΟ».

Η κ. Σκόνδρα ζήτησε από τους Υπουργούς, να προχωρήσουν στη λήψη πρόσθετων μέτρων ανακούφισης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Π.Ε. Καρδίτσας συνολικά, δεδομένου ότι οι επιπτώσεις από τις πλημμύρες οδηγούν σε πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων του Νομού μας.

Η Βουλευτής ζητά μια σειρά από ρυθμίσεις και μέτρα ελάφρυνσης. Μεταξύ άλλων, να συμπεριληφθούν ο επιχειρήσεις της Π.Ε. Καρδίτσας στην εφάπαξ και άμεση ενίσχυση, χωρίς άλλα κριτήρια, αλλά και την κατάρτιση προγράμματος επιδοτούμενων διακοπών τύπου “PASS” όσον αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, κρίνει σημαντική και προωθεί την απαλλαγή των επιχειρήσεων της Π.Ε. Καρδίτσας, από την περεταίρω καταβολή της επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Η κ. Σκόνδρα στηρίζει τα αιτήματα των επιχειρηματιών της περιοχής και θεωρεί ότιοι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι απαραίτητες για την μεσοπρόθεσμη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, όπως και την ομαλή επαναφορά της τουριστικής κίνησης στην περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Παράλληλα, προώθησε σχετικό έγγραφο της Ένωσης Ξενοδόχων και του Συλλόγου Επαγγελματιών Λίμνης Πλαστήραπρος τους συναρμόδιους Υπουργούς, μέσω της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων.

 

Προηγούμενο άρθρο Ίδρυμα Χατζηγάκη: Παραδόθηκαν 13 Τόνοι Ειδών Πρώτης Ανάγκης στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της ιεράς και σεβασμίας εικόνος της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας