Ειδήσεις

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου για τον Κεντρικό δρόμο Καρδίτσας-Λάρισας


Σε ακόμη μια σημαντική παρέμβαση προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Μεταφορών κο Σταϊκούρα Χρήστο  ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου με σκοπό να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστη μετά τις πλημύρες ο Κεντρικός δρόμος Καρδίτσας-Λάρισας. Να τελειώσει άμεσα η μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών που μετακινούνται από και προς Λάρισα καθημερινά.

Η σχετική επιστολή:

Κύριε Υπουργέ, με την παρέμβασή μας αυτή θα θέλαμε να σας θέσουμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός Καρδίτσας το οποίο προέκυψε μετά τα καιρικά φαινόμενα “Daniel”και “Elias”, που με την βαρβαρότητα και καταστροφικότητα έπληξε σε όλα τα επίπεδα και το νομό μας.

Ένα από αυτά ήταν και η καταστροφή ενός τμήματος και συγκεκριμένα στην Αστρίτσα του κεντρικού δρόμου που συνδέει την Καρδίτσα με την Λάρισα.

Εδώ και 1,5 μήνα έχει γίνει και συνεχίζει να υπάρχει  απαγόρευση διέλευσης από αυτό το δρόμο και η κυκλοφορία γίνεται πλέον μέσω του επαρχιακού δρόμου Καρδίτσα-Παλαμά-Ιτέα -Λάρισα.

Αυτό σημαίνει περίπου 30χλμ. με επιστροφή επιπλέον, 20 λεπτά επιπλέον χρόνος αλλά και μια σεβαστή αύξηση του οικονομικού κόστους μεταφοράς.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι που εργάζονται Λάρισα ή από Λάρισα προς Καρδίτσα, πολλοί ασθενείς που πηγαινοέρχονται κάθε μέρα στα νοσοκομεία της Λάρισας να κάνουν τις θεραπείες τους , πολλοί επαγγελματίες που μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους , πολλοί τουρίστες που έρχονται να επισκεφτούν το νομό Καρδίτσας και όσοι για διαφόρους λόγους θέλουν μετακινηθούν Καρδίτσα-Λάρισα και αντιστρόφως, να βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Ζητάμε να μπει ένα τέλος σε όλη αυτή την κατάσταση και την ταλαιπωρία, και με άμεσες και επείγουσες ενέργειες σας να αποκατασταθεί αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα για να δοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κυκλοφορία ο δρόμος.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη για τον εορτασμό των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού