Ειδήσεις

Σύσκεψη για τον εορτασμό των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου


Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή. Ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς η εμπλοκή της χώρας μας στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στην Γάζα , στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με αξιοποίηση όλων των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα και άλλων υποδομών, όπως τη στρατιωτική βάση στην 110ΠΜ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με πογκρόμ, απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, με φυλακίσεις και βασανισμούς.

Τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, τις βιώνει και ο ισραηλινός λαός, που και αυτός υποφέρει από το ίδιο κράτος του Ισραήλ, που σέρνεται συνεχώς σε πολεμικές συγκρούσεις, σε σφαγές γειτονικών λαών.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού που παλεύει για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, ενιαίο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ. Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει όχι μόνο η πολιτική και διπλωματική στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ αλλά και η στρατιωτική, με αποστολή φρεγατών πχ τα «Ψαρά», με αξιοποίηση όλων των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα και άλλων υποδομών. Ταυτόχρονα μεγαλώνει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, γεγονός που δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για το λαό!

Τη στιγμή που η ακρίβεια αυξάνεται μέχρι και 19% τσακίζοντας το λαϊκό εισόδημα, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι! Την ίδια στιγμή πληρώνουμε 7,4 δις για τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ!

Δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και η κρατική ολιγωρία συνεχίζει να ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο. Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παλαμά στεγάζεται ακόμη… προσωρινά… σε ακατάλληλο χώρο, χωρίς σχεδόν καθόλου εξοπλισμούς, χωρίς θέρμανση, με σπασμένα παράθυρα. Ακόμα και τα ελάχιστα που έχουν γίνει ως αναγκαία για την περίθαλψη των ασθενών, πραγματοποιήθηκαν με την προσπάθεια του ίδιου του προσωπικού στην απουσία της κατά τα άλλα περιβόητης κρατικής αρωγής.

Αντίστοιχα στο νοσοκομείο οι τεράστιες ελλείψεις και η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών κάνει την κατάσταση εκρηκτική για τους ασθενείς και αφόρητη για τους υγειονομικούς. Οι εξαγγελίες και σχεδιασμοί της κυβέρνησης για διαχωρισμό και κατηγοριοποίηση  των υγειονομικών με  κοφτές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών και περαιτέρω εμβάθυνση της  ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας του δημοσίου συστήματος υγείας προοιωνίζουν μεγαλύτερη εξουθένωση των εργαζομένων και οικονομική αφαίμαξη των ασθενών.

Κανένας εργαζόμενος και νέος να μη συμβιβαστεί με αυτή τη ζωή! Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων, των σπουδών μας!

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία.. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Εκεί όπου συναντηθήκαμε και το προηγούμενο διάστημα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, για μέτρα προστασίας της ζωής, ενάντια στους πλειστηριασμούς, στην αλληλεγγύη στους πληγέντες της περιοχής μας!

Καλούμε όλα τα σωματεία του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα , αγροτικούς συλλόγους , φοιτητικούς , μαθητικούς , συλλόγους γυναικών σε σύσκεψη την Δευτέρα 13/11 στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς στις 630 μμ , για την προετοιμασία αγωνιστικής κινητοποίησης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Καλούμε τον λαό της περιοχής μας, τους νέους,  τους φοιτητές και τους μαθητές να υψώσουν το ανάστημα τους σε αυτή την πολιτική πού όπως τότε, 50 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος και να παλέψουμε μαζί:

-Για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών, το τσάκισμα του εθνικισμού- φασισμού. Εκ φράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του.

-Για την άμεση αποκατάσταση της ζωής των πληγέντων στην περιοχή μας , με 100% αποζημιώσεις , άμεσα ολοκληρωμένα μέτρα στήριξης και αντιπλημμυρικής θωράκισης.

-Για άμεσες και μόνιμες προσλήψεις, για χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών,  στα νοσοκομεία ,  ,για αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, για να έχει ο λαός την Υγεία που του αξίζει τον 21 αιώνα.

-Για ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμιση της και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της.

-Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στο σήμερα καθώς και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Με τον Χρήστο Τριαντόπουλο συναντήθηκε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου για τον Κεντρικό δρόμο Καρδίτσας-Λάρισας