Ειδήσεις

Πάρκο Καινοτομίας JOIST: Μια Βραδιά Αφιερωμένη στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα


Με επιτυχία και πλήθος συμμετεχουσών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Wine & Chat: Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Ευκαιρίες Ανάπτυξης” εχθές, Πέμπτη 27 Απριλίου, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο γυναικείο επιχειρείν, τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα σήμερα και αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για τη διασύνδεση και δικτύωση γυναικών επιχειρηματιών και επαγγελματιών από διάφορους κλάδους.

Πέντες γυναίκες που εξελίσσουνμε επιτυχία την επαγγελματική τους πορεία μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες στο Αμφιθέατρο AGORAτου JOIST.

Η Όλγα Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Θεσσαλίας, παρουσίασε στατιστικά για τη γυναικεία εκπροσώπηση στις ανώτερες διοικητικές θέσεις και τόνισε την προσπάθεια της Υπηρεσίας να προσφέρει ρογράμματα εστιασμένα στη γυναικεία  επιχειρηματικότητα.

Η Χρύσα Πάτσα, Ιδιοκτήτρια της ITBIZ Digital Agency, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ, ΜΒΑ, υπογράμμισε πόσο επιβραδύνουν και εγκλωβίζουν τις γυναίκες οι προκαταλήψεις, τα φυλετικά και κοινωνικά στερεότυπα και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα αποτελέσματος της δουλειάς τους, που αποτελεί την καλύτερη απόδειξη των ικανοτήτων και της αξίας τους.

Η Δανάη Δημητρακοπούλου, Πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ελευθερία, εστίασε στην ισότητα των φύλων στην Ελλάδα και τα στερεότυπα, την αμφισβήτηση που υφίσταται μια νέα γυναίκα εντός του επαγγελματικού περιβάλλοντος της αλλά και τη συνεχή και μεγαλύτερη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει ώστε να κατακτήσει όσα της αξίζουν.

Στη συνέχεια, η Ελένη Καρβούνη, Διευθύντρια του Παιδοχειρουργικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μίλησε για τη “multitasking” καθημερινότητα των γυναικών και την έμφυτη ικανότητά τους να αναπτύσσουν νέες δεξιότητες για να αντιμετωπίζουν κάθε συνθήκη και εμπόδιο που παρουσιάζεται στο δρόμο τους, τονίζοντας ότι πρέπει να κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν και να παλεύουν για τα όνειρά τους.

Η Αλίνα Καζαντζή, Ιδιοκτήτρια της Tsarina Boutique και Ιδρύτρια του brand “A piece of me”, αναφέρθηκε στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μια γυναίκα για την υλοποίηση της επιχειρηματικής της ιδέας και στην αξία της υπομονής και της επιμονής καθ’ όλη την πορεία εξέλιξής της.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούνκαι να συζητήσουν θέματα που τις απασχολούν, με τη συνοδεία κρασιού και fingerfood.Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Κτήμα Σάκης Μηνάς και τα αρτοποιεία ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ.

Ηεκδήλωση “Wine & Chat” διοργανώθηκεγια πρώτη φορά από το Πάρκο Καινοτομίας JOISTκαι αναμένεται να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αποτελώντας ένα σταθερό «ραντεβού» των γυναικών επιχειρηματιών της πόλης.

Προηγούμενο άρθρο Οδοιπορικό του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στο Βελιγράδι
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του εορτασμού του Πολιούχου της Καρδίτσας