Ειδήσεις

ΠΕΑΕΑ Καρδίτσας: Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της Γαλλίας


Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις απεργιακές και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, του λαού της Γαλλίας ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση και το ρεσιτάλ αυταρχισμού της κυβέρνησης Μακρόν, που μεγαλώνει τη λαϊκή οργή.

Εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζόμενων της Γαλλίας αγωνίζονται αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη σύνταξη, στη δουλειά με δικαιώματα. Αγωνίζονται για να ανατραπεί στους δρόμους το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.  Η οργανωμένη πάλη τους ανέδειξε την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης.

Ανέδειξε και το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας των μονοπωλίων, που νομοθετεί σε βάρος του λαού. Το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων, κυβερνήσεις , αστικά κόμματα, Ευρωπαϊκή Ένωση  σε κάθε χώρα υπηρετούν την κερδοφορία των λίγων, θυσιάζοντας τη ζωή των πολλών, υλοποιώντας  αντεργατικούς νόμους και μέτρα  αυταρχικά -τρομοκρατικά κατά των λαών.

Στη Γαλλία αποδεικνύεται ότι η μαζική, οργανωμένη απειθαρχία κουρελιάζει κάθε κυβερνητική επιχείρηση που στοχεύει να ματαιώσει τη λαϊκή κινητοποίηση.  Αντίστοιχα, και στην Ελλάδα συμπληρώνονται 3 βδομάδες μεγάλων κινητοποιήσεων των εργαζόμενων και της νεολαίας, με 2 απεργίες από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Η λαϊκή οργή στη χώρα μας, με οργανωτές τα συνδικάτα, εργατικά κέντρα, άλλους μαζικούς φορείς και φορείς της νεολαίας εκφράζεται με καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων, του αστικού κράτους, της ΕΕ.

Η οργανωμένη λαϊκή πάλη μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντεργατική επέλαση, μπορεί να ανατρέψει τον αρνητικό για το λαό  συσχετισμό δύναμης, όταν έχει πυξίδα την αδιαμφισβήτητη παραδοχή πως η τάξη που παράγει τον πλούτο πρέπει να τον απολαμβάνει. Να μην της τον κλέβουν μια χούφτα πλουτοκράτες. Όταν ο αγώνας έχει προσανατολισμό τη σύγκρουση με την πλουτοκρατία, το κράτος της, τα κόμματά της και τις κυβερνήσεις της, σε ρότα να τους ανατρέψει για να κατακτήσει ένα φωτεινό μέλλον, απαλλαγμένο από την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εκμετάλλευση. Συνεχίζουμε αταλάντευτα.

 

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο από τον Θανάση Λάλα την Παρασκευή 24 Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας παρακολούθησε θεατρική Παράσταση