Ειδήσεις

Περιφέρεια Θεσσαλίας και Χαμόγελο του Παιδιού ενώνουν δυνάμεις


Πολυήμερη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και δράσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για μικρούς και μεγάλους  σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών  διοργανώνουν  στη Λάρισα το  «Χαμόγελο του Παιδιού» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με  τη συνδρομή του Τμήματος  Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Από τις 20 έως και τις 25 Νοεμβρίου 2022, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας   θα βρίσκεται o ΟΔΥΣΣΕΑΣ, το πρώτο  Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και  Τεχνολογίας, κατάλληλα διαμορφωμένο με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για να φιλοξενήσει  στο εσωτερικό του δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας. Επιπρόσθετα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιεί δωρεάν δράσεις που απευθύνονται σε μαθήτριες και  μαθητές,  εκπαιδευτικούς,  γονείς και κηδεμόνες με τη φυσική παρουσία της εξειδικευμένης ομάδας Ψυχολόγων του Οργανισμού, σε θέματα  που αφορούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και στην  ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων απέναντι σε κινδύνους  όπως η κακοποίηση, η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός, η ασφάλεια στο διαδίκτυο, οι εξαφανίσεις και το  trafficking.

Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει:

– Το πρώτο  Κινητό εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης  και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», έναν μοναδικό και πλήρως εξοπλισμένο χώρο για την υλοποίηση εκπαιδευτικών παρεμβάσεων που αξιοποιούν τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας.

– Το επιστημονικό προσωπικό του, το οποίο θα αναλάβει την πραγματοποίηση δράσεων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για μικρούς και μεγάλους.

– Υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό το οποίο θα φροντίσει για την απρόσκοπτη υλοποίηση των δράσεων.

Προηγούμενο άρθρο Συνταξιούχοι ΙΚΑ Καρδίτσας: Να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών
Επόμενο άρθρο IPA Καρδίτσας: Niške Igre, μια υπέροχη εκδήλωση