Ειδήσεις

Περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Καρδίτσας


Στους δημότες Παλιουριού, Μολόχας, Μούχας και Καστανιάς καθώς  και στην περιοχή του φράγματος της Λίμνης Πλάσματος  απηύθυναν κάλεσμα συμπόρευσης και στήριξης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο  υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, Έκτορας Γάζος και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στις παραπάνω  τοπικές κοινότητες τα  πρωινά του Σαββάτου 23/9, και της Κυριακής 24/9. Οι αγώνες των κατοίκων ενάντια στο πλήθος των  προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα χωριά,  μαζί με την  εκλογή ακούραστων αγωνιστών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, που θα παλεύουν μαζί τους, που δεν θα συμβιβάζονται με αυτά, αλλά θα δίνουν μάχες ενάντια σε κάθε εμπόδιο  για την ανακούφιση του λαού είναι η απάντηση στους χειροκροτητές και διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση.

Βράδυ Σαββάτου, 23/9, μαζική ήταν η παρουσία του κόσμου  στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,  στη συνοικία Φαναρίου, με ομιλίες του υποψήφιου δημάρχου Καρδίτσας, Έκτορα Γάζου και του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη  Κρανιά, όπως και στην Καρδιτσομάγουλα, την Κυριακή 24/9, στην οποία παρών ήταν και μίλησε και  ο υποψήφιος περιφερειάρχης της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλία  Τάσος Τσιαπλές.

Πιο αναλυτικά

 Ο Βασίλης Κρανιάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρόσφατη κακοκαιρία «Ντάνιελ» θέτοντας ταυτόχρονα το ερώτημα, γιατί άραγε πρέπει να πνιγόμαστε σε κάθε καταιγίδα ή να καιγόμαστε στην κάθε πυρκαγιά. Είναι   εκατομμύρια τα ευρώ που δόθηκαν μετά τον «Ιανό» και κατέληξαν στη θάλασσα χωρίς να έχουν γίνει τα έργα που απαιτούνταν. Είναι πολλά αυτά που θα έπρεπε να γίνουν, τόνισε, και όχι σήμερα, 3, 13, 50 χρόνια πίσω, αλλά δεν έγιναν ποτέ, γιατί  ο κρατικός μηχανισμός, η περιφέρεια και ο δήμος είναι απόντες στην πρόληψη, αλλά και στη διαχείριση των καταστροφών. Όσον αφορά την εξεύρεση των χρημάτων που απαιτούνται για τέτοιου είδους έργα, επεσήμανε πως εδώ παρεμβαίνει ο λαϊκός παράγοντας  μαζί εκλεγμένους ακούραστους αγωνιστές, που όταν απαιτούνται  έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν θα  απαντήσουν,  όπως ο κ. Τσιάκος, ο δήμαρχος της ΝΔ, πως «οι πόροι δεν φτάνουν» και ότι είναι «αναρμόδιοι», αλλά θα τα απαιτήσουν από το κράτος, όπως ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας, Πελετίδης. Άλλωστε χρήματα υπάρχουν και απόδειξη είναι οι παχυλές ενισχύσεις που δόθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη δύναμη που έκανε αντιπολίτευση και η ψήφος σε αυτήν γίνεται αγώνας και δύναμη που θα επιστρέψει στον λαό.

Το βήμα του ομιλητή πήρε στη συνέχεια ο Έκτορας Γάζος, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, επισημαίνοντας πώς υπάρχει σαφής εικόνα για τα άμεσα προβλήματα που έχει ο δήμος Καρδίτσας όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του, όπως είναι η γέφυρα Αμπελικού- Καλλιθήρου, τα έργα της ΤΕΡΝΑ στο Ρούσσο, το ανάχωμα στον Γαβρά, η γέφυρα της Πτελοπούλας, ο ελλιπής έλεγχος των φρεατίων και του δικτύου ομβρίων και όταν ο χειμώνας είναι μπροστά θα χρειαστεί συλλογική και οργανωμένη δράση. Για αυτό, το σύνθημα «ο λαός σώζει τον λαό» έχει και δεύτερο κομμάτι, που λέει, «στον δρόμο της ανατροπής», γιατί πρέπει να τους ανατρέψουμε, είπε. Γιατί δεν πρέπει να μας διαφεύγει η μεγάλη εικόνα ότι είμαστε αθωράκιστοι, όσο κι αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με την εικόνα της πόλης, γιατί τι να την κάνεις την όμορφη πόλη, όταν οι άνθρωποι δε ζουν ευτυχισμένοι σε αυτή; Πώς θα μπορούσαν άλλωστε, όταν την αύξηση 300% επί των δημοτικών τελών επί Φώτη Αλεξάκου, του Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ,, ο Βασίλης Τσιάκος της ΝΔ τη μείωσε κατά 5% διατηρώντας το 295%; Ο αγώνας για αυξημένη κρατική χρηματοδότηση είναι απαραίτητος, καθώς και  το υψηλό ποσοστό φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων, όσο και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθώς κι ένα σωρό άλλα θέματα θα πρέπει να ιδωθούν με άλλη ματιά, είπε ο Έκτορας Γάζος, όπως η ανταποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών, η καθαριότητα, ο φωτισμός, η συμμετοχή του δήμου σε ενεργειακές κοινότητες (α. Κάμπου, β. Καρδίτσας-Μουζακίου-Αργιθέας ) με αποχαρακτηρισμό καλλιεργητικών εκτάσεων  για πράσινες μπίζνες ή η ενεργειακή αναβάθμιση πεπαλαιωμένων σχολείων χωρίς καν τον αντισεισμικό έλεγχό τους προς όφελος μόνο κατασκευαστικών εταιρειών. Προβάλλουν, συνέχισε ο υποψήφιος δήμαρχος, το όνειρο της τουριστικής βιομηχανίας αποχαρακτηρίζοντας δημόσιους χώρους, π.χ. Μύλος Κολέτσου, ή σχεδιάζοντας την ανάπλαση της πλατείας και του Παυσιλύπου και την κατασκευή πλατείας δημαρχείου παρά την ένσταση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για προτεραιότητα στην αντιπλημμυρική προστασία. Ονειρεύονται μια ανάπτυξη τουρισμού που θα συνεπάγεται την υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων, γιατί οι προτεραιότητες της πολιτικής τους τηρούνται απαρέγκλιτα σε βάρος των λαϊκών αναγκών.  Επιδεικνύει ακόμη η παρούσα δημοτική αρχή αδιάφορη στάση απέναντι για το 25% της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή, τα σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό και το 8,5%του πληθυσμού που έχει μεταναστεύσει αλλού.

Για τους παραπάνω λόγους η στήριξη του ψηφοδελτίου της ΛΑ.ΣΥ. είναι αναγκαία, ώστε να μπορεί να παλεύει για το κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα. Η παρέμβαση των εκλεγμένων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων μπορεί να κάνει τη διαφορά, ώστε το « πάμε κι όπου βγει» που βιώνουμε καθημερινά «να γίνει πάμε αλλιώς» κι αυτό το «αλλιώς» μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να το καταφέρει.

Πολλά κόκκινα ψηφοδέλτια στην κάλπη, ώστε να είμαστε η έκπληξη στις 8 Οκτώβρη, κατέληξε ο Έκτορας Γάζος.

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή εβδομαδιαίου πακέτου τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής στον Παλαμά
Επόμενο άρθρο Γιάννης Σβάρνας: Θέλουμε έναν Δήμο με σεβασμό στο δημότη, αξιοκρατία και παραγωγικότητα