Ειδήσεις

Πολιτιστική πανδαισία στο Δήμο Μουζακίου στα πλαίσια των Καραϊσκακείων


Ένα ξεχωριστό πολιτιστικό τετραήμερο βίωσαν Τοπικές Κοινότητες και Μουζάκι την περασμένη εβδομάδα στον Δήμο Μουζακίου, με πρωταγωνιστές τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και Συλλόγους της περιοχής,που δημιούργησαν μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα με τις παραστάσεις που έδωσαν.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη 23/6, το βράδυ, οι κάτοικοι του Μαυρομματίου, στην κεντρική πλατεία, κάτω από τον Ανδριάντα του Αρχιστράτηγου, ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γ. Καραϊσκάκη, απόλαυσαν βιρτουόζικες φιγούρες από το χορευτικό συγκρότημα «Folk Ensemble VDOKHNOVENIE» του Καζακστάν και το επιτυχημένο σύνολο των Πολιτιστικών Συλλόγων Αμπελικού και Λαμπερού.

Το ίδιο βράδυ, στο Αγναντερό, ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογοςοργάνωσε εντυπωσιακή παράσταση με το συγκρότημα «Municipal Folk Ensemble ZAGORE» από τη Βουλγαρία, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του Λ.Ο. «Καραγκούνα».

Την Παρασκευή 24/6 το βράδυ στη Δρακότρυπα, ο τοπικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Η Ανάπλασις», επιφύλαξε στους δημότες μια πολύ όμορφη βραδιά κατά την οποία έγινε ιστορική αναδρομή στα 60 χρόνια δράσης του Συλλόγου με ομιλίες από τους παλιούς Προέδρους και παραδοσιακούς χορούς από το τοπικό συγκρότημα. Περίοπτη θέση στις εκδηλώσεις κατείχε και το συγκρότημα «Dance Group TRIM THE VELVET» από την Ιρλανδία.

Τέλος, το βράδυ του Σαββάτου 25/6, ο Σύλλογος Αργιθεατών Μουζακίου είχε την τιμητική του διοργανώνοντας μια αξέχαστη μουσική παράσταση με χορούς και ιδιαίτερη εμφάνιση από το συγκρότημα  «Municipal FolkEnsemble ZAGORE» της Βουλγαρίας. Ξεχωριστές ήταν οιεμφανίσεις του παιδικού συγκροτήματος του Συλλόγου, του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων και του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Γελάνθης «Ο Άγιος Γεώργιος», όπου χόρεψαν γυναίκες μέλη του.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ Ε.Π.Σ.Κ.

Σε όλες τις εκδηλώσεις το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης με στενούς συνεργάτες του. Ο ίδιος, σε σύντομους χαιρετισμούς του, εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του στα προεδρεία, στα στελέχη και στα συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής για τις όμορφες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν, οι οποίες, – όπως τόνισε -, χωρίς τη δυναμική δράση τους ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν.

Ο κ. Στάθης υπογράμμισε ακόμη τη σημαντικότητα της ύπαρξης αυτών των συλλόγων ειδικά στην ύπαιθρο. «Οι άνθρωποι που τους απαρτίζουν κάνουν σπουδαία δουλειά, αφού διατηρούν ζωντανά τα κύτταρα του μακραίωνου πολιτισμού και της πλούσιας παράδοσής μας στο πέρασμα του χρόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων ουσιαστική ήταν η συμβολή του Δήμου Μουζακίου με το ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα), σε συνεργασία με την ΈνωσηΠολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, η οποία όπως είναι γνωστό, πρωτοστατεί στην πραγματοποίηση των «Καραϊσκακείων» στο Νομό μας, τα οποία ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 26/6.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, σε ιδιαίτερη  αναφορά του στο έργο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας επισήμανε: «Απονέμω τα εύσημα στη διοίκηση της Ε.Π.Σ.Κ. και στον Πρόεδρο κ. Μανώλη Στεργιόπουλο για την άψογη, όσο και άκρως επιτυχημένη διοργάνωση των φετινών Καραϊσκακείων. Αδιαμφισβήτητα, η Ένωση αποτελεί τον ισχυρότερο πυρήνα παραγωγής πολιτισμού στο Νομό Καρδίτσας, με κύρος και φήμη που έχουν ξεπεράσει εδώ και δεκαετίες τα σύνορα της Ελλάδας. Οφείλουμε όλοι, Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, πολιτικοί και φορείς να τη στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, διότι αυτή είναι ο συνδετικός κρίκος και συνάμα βασικός δημιουργός του πολιτιστικού γίγνεσθαι στον τόπο μας».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Σοφάδων τίμησε την Τρίτη Ηλικία με μια ξεχωριστή βραδιά αγάπης και γλεντιού
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή