Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή


«H  εξάρτηση μπορεί να είναι ατομική επιλογή, η απεξάρτηση όμως χρειάζεται συλλογική προσπάθεια. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά.  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Η  δύναμη δεν  προέρχεται από τις φυσικές ικανότητες. Προέρχεται από την ακλόνητη θέληση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.  «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους, στηρίζει τις οικογένειες που δοκιμάζονται, στηρίζει τους αναγνωρισμένους  φορείς και τους αξιόπιστους επιστήμονες που καθοδηγούν και συμβουλεύουν στη δύσκολη διαδρομή. Ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε  και  χρηματοδοτούμε  με  συνολικό προϋπολογισμό άνω των  4  εκατομμυρίων ευρώ Δομές, Υπηρεσίες και Προγράμματα  που ξεκινούν από την έγκαιρη παρέμβαση και τη συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και φοιτητές, μέχρι την απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη. Στον αγώνα κατά της

κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών είμαστε όλοι μαζί».

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ στην κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα τρέχουμε για  να βγούμε πρώτοι στη ζωή, στον Βραδινό Αγώνα Δρόμου  κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων  που διοργανώνει  το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών – Παράρτημα Λάρισας και ο ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

 

Τί κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιχορηγεί το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας «ΟΡΦΕΑΣ» του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα, για  τη λειτουργία των τμημάτων στο «Εργαστήρι  Ζωής» και για την πρόσληψη κοινωνικών επιστημόνων και καλλιτεχνών που απασχολούνται στα  καινοτόμα προγράμματα πρόληψης και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Κέντρο. Το Εργαστήρι Ζωής του ΟΚΑΝΑ έχει βραβευτεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης με το Βραβείο Pompidou 2018, ως μια από τις καλύτερες πρακτικές   που συνδυάζει τις σύγχρονες αρχές της πρόληψης με διάφορες μορφές τέχνης. Το σύνολο των επιχορηγήσεων ξεπερνά τα 700.000 ευρώ. Το νεοκλασικό κτίριο της οδού Μανωλάκη  που στεγάζει το Κέντρο ανακαινίστηκε επίσης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με συνολική χρηματοδότηση 1,74 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, η Περιφέρεια Θεσσαλίας:

  • Επιχορηγεί τον ΟΚΑΝΑ για την ίδρυση και λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου στο Βόλο, για Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης στη Λάρισα και για  Πρόγραμμα Υπηρεσιών Πρόληψης με  Συμβουλευτικό Σταθμό  Ψυχολογικής Υποστήριξης  φοιτητών του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για όλες τις Σχολές και τα Τμήματα.
  • Επιχορηγεί το ΚΕΘΕΑ για τη λειτουργία Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική ή και αντικοινωνική συμπεριφορά και για τις οικογένειές τους, με έδρα το Βόλο.
  • Επιχορηγεί το Πολυδύναμο Κέντρο ΚΕΘΕΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα.
  • Επιχορηγεί το ΚΕΘΕΑ για την λειτουργία Κινητής Μονάδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα.

Επιχορηγεί το ΚΕΘΕΑ για τη λειτουργία Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα.

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε και κατασκεύασε το νέο Κτίριο του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο (970.000 ευρώ) και
  • Αναβάθμισε τις υποδομές του ΚΕΘΕΑ Έξοδος στη Λάρισα (600.000 ευρώ) με νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, υποδομή για τη στέγαση του ξυλουργικού εργαστηρίου και νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5.
Προηγούμενο άρθρο Πολιτιστική πανδαισία στο Δήμο Μουζακίου στα πλαίσια των Καραϊσκακείων
Επόμενο άρθρο Σημαντική ανάπτυξη για την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας