Ειδήσεις

Πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας


Με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις, όπως κάθε χρόνο, και όπως ταιριάζει στην μέρα, ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες του Συλλόγου Γυναικών  Καρδίτσας μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με ευκαιρία την 8 Μάρτη  Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε κοινή δράση με σωματεία εργαζομένων, περιλάμβαναν:

  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΟΜΙΛΙΕΣ: σε χώρους εκπαίδευσης, Κατάρτισης.  
  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Την Παρασκευή 8 Μάρτη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των φορέων εκπαίδευσης, στην κεντρική πλατεία ενάντια στην Ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με χαιρετισμό από μέρους του Συλλόγου, και μοίρασμα επετειακού υλικού.
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Παρασκευή  8/3

Με σύνθημα «Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων», οργανώθηκε εκδήλωση με την μαζική συμμετοχή  γυναικών αλλά και εκπροσώπων φορέων στην μουσική σκηνή «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ»   

Παρεμβάσεις έγιναν από την Λένα Γκαραγκάνη μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, όπου έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, τον Τάσο Γκαραγκάνη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων που εξέφρασε την συμπαράσταση του ΔΣ στον αγώνα των γυναικών για ένα καλύτερο αύριο, τον Στέλιο Σαριδάκη πρόεδρο του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Καρδίτσας που κάλεσε σε συλλογικό αγώνα τις γυναίκες και τους άντρες της βιοπάλης, ενάντια στην γενεσιουργό μορφή βίας την κοινωνία της εκμετάλλευσης. Οι παρεμβάσεις έκλεισαν με τον Έκτορα Γάζο πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου και κέντρων υγείας Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ), που εξέφρασε  συμπαράσταση στον αγώνα των γυναικών και τις κάλεσε σε ένα κοινό αγώνα για ένα σύστημα υγείας που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου Λήδα Αγγέλου στην ομιλία της μεταξύ των άλλων τόνισε: «Ο φετινός εορτασμός της ημέρας της γυναίκας πραγματοποιείται σε μια περίοδο στην οποία οι γυναίκες και οι οικογένειές τους βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πολύπλευρη επίθεση στη ζωή και τις ανάγκες τους. Που δέχονται μια ανηλεή επίθεση στα δικαιώματά τους σε όλα τα μέτωπα. Μια επίθεση που συνδέεται με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία στηρίζουν όλα τα κόμματα που κινούνται στις ράγες της. Τη στιγμή, που οι γυναίκες του μόχθου και οι οικογένειες τους είναι αντιμέτωπες, με την άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, με την ακρίβεια, με τις τεράστιες ελλείψεις στις κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, συνεχίζεται απτόητη η τρελή κούρσα κερδών για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτό οργανώνουμε την πάλη μας σ’ όλα τα μέτωπα διεκδικώντας όλα όσα είναι αναγκαία για να έχουμε μια αξιοπρεπή ζωή με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας. Δυναμώνουμε τη συλλογική μας πάλη για το δικαίωμα στην σταθερή εργασία- στο σταθερό ωράριο- στην προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού- στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, σε ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για μας και τις οικογένειές μας».

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με ποιήματα αφιερωμένα στην 8 Μάρτη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τιμή στους ήρωες του υψώματος 731
Επόμενο άρθρο Εσπερινός και έβδομη διάλεξη - συζήτηση των επιστημονικών διαλέξεων