Ειδήσεις
Tags |

Πολύπλευρη συνεργασία της Περιφέρειας με την ΕΒΕΤΑΜ


Σ’ ένα πλαίσιο διευρυμένης συνεργασίας κατέληξαν ο Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΕΤΑΜ Σκιπίων Αποστολάκης μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν την πιθανότητα συνδρομής της ΕΒΕΤΑΜ στη διερεύνηση των επιπτώσεων της πυρκαγιάς και των εκρήξεων που την ακολούθησαν το περασμένο καλοκαίρι στην Αγχίαλο, με όρους προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Συζητήθηκε επίσης η τριμερής συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΕΒΕΤΑΜ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο τη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την αγορά εργασίας. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων επαγγελματικής και ακαδημαϊκής εξειδίκευσης , που θα δώσουν νέες δυνατότητες στην προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα μετά τις επιπτώσεις της καταιγίδας Daniel.

Η Ανώνυμη εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας (ΕΒΕΤΑΜ A.E.) είναι το Ελληνικό πολυκλαδικό πολύ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης. Η ΕΒΕΤΑΜ είναι μια εταιρεία δημόσιου συμφέροντος μικτού χαρακτήρα, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν τόσο φορείς και εταιρείες του δημόσιου τομέα όσο και ιδιωτικές εταιρείες. Λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

 

Προηγούμενο άρθρο Τέμπη: Στον τόπο της τραγωδίας οι συγγενείς των θυμάτων
Επόμενο άρθρο Με τον Ανδρέα Τιλελή συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης