Ειδήσεις
Tags |

Τέμπη: Στον τόπο της τραγωδίας οι συγγενείς των θυμάτων


Βαρύ το κλίμα στο μνημόσυνο, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα,  στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών με αφορμή τη μαύρη επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπου χάθηκαν 57 ζωές. Γονείς, φίλοι, και συγγενείς των 57 θυμάτων αλλά και άλλοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίς στο σημείο του δυστυχήματος.

Με την οδύνη αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους αφήνουν λουλούδια δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου οι άνθρωποί τους άφησαν την τελευταία τους πνοή, ενώ άλλοι ανάβουν ένα κερί στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στο σημείο και φέρει τα ονόματα των θυμάτων.

Στο μνημόσυνο που τελέστηκε η φωνή του ιερέα που διάβαζε τα ονόματα των 57 νεκρών λύγισε πολλές φορές ενώ στο τέλος όλοι οι συγγενείς φώναξαν με τη δύναμη της ψυχής τους «Αθάνατοι» και αμέσως ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Συγκλονιστική η στιγμή που μια μητέρα προσέγγισε το ένα από τα αυτοσχέδια μνήματα και σπαρακτικά φώναξε για το παιδί της «αγάπη μου, δεν το πιστεύω ότι δε θα σε ξαναδώ.. Πού είσαι;».

Το παρών δίνουν και διασώστες, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους το βράδυ του δυστυχήματος. Ένας από αυτούς ήταν ο Βασίλης Ηλιόπουλος εθελοντής διασώστης στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. «Σαν ομάδα εκείνο το βράδυ βρεθήκαμε εδώ και ζήσαμε τον κακό χαμό. Ήταν απόκοσμη η εικόνα που αντικρίσαμε, ήταν μια κατάσταση που δεν είχαμε ξαναζήσει. Καμένες σάρκες, λιωμένα σώματα.

Όταν φτάσαμε είχαν μαζέψει όλους τους τραυματίες και τους μετέφεραν στην Λάρισα. Κι αυτό που είχαμε να κάνουμε εμείς ήταν να βγάλουμε κομμάτια ή σορούς από το καμμένο βαγόνι. Η χειρότερη κατάσταση ήταν τα ξημερώματα, όταν ήρθαν γονείς κρατώντας μια φωτογραφία στα χέρια, ζητώντας να μάθουν κάποια πληροφορία», περιέγραψε ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η παρουσία της ομάδας είναι για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.

Νωρίτερα στο σημείο πήγε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δήμητρης Κουτσούμπας, ο οποίος άφησε 57 τριαντάφυλλα και αποχώρησε, σεβόμενος την απαίτηση των συγγενών να μην παραστούν επίσημοι.

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο Πένθιμα ήχησαν οι καμπάνες στις εκκλησίες της Καρδίτσας - 57 χτυπήματα όσα και τα θύματα των Τεμπών
Επόμενο άρθρο Πολύπλευρη συνεργασία της Περιφέρειας με την ΕΒΕΤΑΜ