Ειδήσεις

Πώς κρίνουν οι πολίτες τη θητεία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας


Οι εθνικές εκλογές μπορεί να μονοπωλούν το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, ωστόσο, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν σταθμό για τη χώρα. Μια δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Good Affairs καταγράφει τις τάσεις που επικρατούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αν οι πολίτες θα ξαναψήφιζαν τον νυν περιφερειάρχή τους, πως κρίνουν τη θητεία του αλλά και αν η καλή ή κακή επίδοση του περιφερειάρχης κάθε περιοχής θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές κάλπες.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 8.486 πλήρως απαντημένων ερωτηματολογίων την περίοδο 19-26 Απριλίου.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι για τους περισσότερους περιφερειάρχες η θητεία κρίνεται αρνητικά από τους πολίτες και είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που δεν θα τους ξαναψήφιζαν από εκείνους που θα τους στήριζαν.

Ανεργία, οδικό δίκτυο, ακρίβεια είναι τα κυριότερα προβλήματα για τις περιφέρειες με εξαίρεση στο Βόρειο Αιγαίο που κυριαρχεί το μεταναστευτικό.

Παράλληλα, σε συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες ζητούν όριο θητειών για τους περιφερειάρχες ενώ οι περισσότεροι τονίζουν ότι δεν θα επηρεαστεί η ψήφος τους στις εθνικές εκλογές από την καλή ή κακή πορεία των περιφερειαρχών.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πολύ καλή η εικόνα των πολιτών για τον νυν περιφερειάρχη, Κ. Αγοραστό καθώς 53,2% κρίνει καλή ή πολύ καλή τη θητεία του και το 31% κακή ή πολύ κακή.

  • Ποσοστό 46,9% λέει ότι θα ψηφίσει σίγουρα ναι ή μάλλον ναι ενώ το 41,7% λέει ότι δεν θα ψηφίσει ή μάλλον όχι τον κ. Αγοραστό.
  • Ποσοστό 57,6% λέει ότι η κακή ή καλή επίδοση του περιφερειάρχη δεν θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές εκλογές ενώ το 39,5% ότι θα την επηρεάσει.
  • Το 67,2% λέει ναι σε ορισμένες θητείες περιφερειάρχη και το 28% όχι.
  • Το 77,7% ζητά ευρύτερες συγκλίσεις στο πρόσωπο του περιφερειάρχη ενώ το 15,1% να εκφράζει τον κομματικό του φορέα.
  • Ως μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρείται στη Θεσσαλία η ακρίβεια με 23,7%, η ανεργία με 17,5% και το οδικό δίκτυο με 17,1%.

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο Μητσοτάκης: Πριν το τέλος του έτους η παράδοση του τμήματος του Ε65 που θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Καλαμπάκα
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Καρδίτσας και η ΑΝ.ΚΑ εκκινούν το πρόγραμμα Κάλυψη