Ειδήσεις

Πράσινο φως για το νέο ποδηλατοδρόμο της Ηρώων Πολυτεχνείου


Ακόμη έναν ποδηλατόδρομο αποκτά η πόλη της Καρδίτσας. Ο Περιφερειάρχης  Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου  «Διαμόρφωση Ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου», συνολικού   προϋπολογισμού 660.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Φορέας υλοποίησης και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

«Έργο με έργο κάνουμε  πράξη το όραμα  για σύγχρονες, πράσινες  και φιλικές προς τον άνθρωπο, πόλεις. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, τους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 επεκτείνουμε το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό της πόλης της Καρδίτσας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η νέα  ποδηλατική διαδρομή προωθεί  τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και  βελτιώνει  την ποιότητα ζωής στην Καρδίτσα. Η Θεσσαλία είναι η πρώτη πιστοποιημένη Bike Friendly  Περιφέρεια στη χώρα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και  βρίσκεται σύμφωνα με στοιχεία του Ποδηλατικού Χάρτη της Ελλάδας στην κορυφή των  πιο φιλικών προς το ποδήλατο Περιφερειών της χώρας, με περισσότερα από  90 χιλιόμετρα  ποδηλατοδρόμων εντός αστικού ιστού» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο περιλαμβάνει:

– Διαμόρφωση – διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη δυτική πλευρά της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου για την προσθήκη λωρίδας ποδηλάτου μονής κατεύθυνσης, πλάτους 1,50 μ., αντίθετης με την κίνηση του αυτοκινήτου, καθώς και προσθήκη προστατευτικής λωρίδας 0,75 μ. μεταξύ του ποδηλάτου και του αυτοκινήτου, η οποία περιλαμβάνει φύτευση, φωτισμό και αστικό εξοπλισμό. Προβλέπεται οριοθέτηση της λωρίδας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σε 3,25 μ.τουλάχιστον, καθώς και διαπλάτυνση στις διασταυρώσεις των πεζοδρομίων στην ανατολική πλευρά της Ηρώων Πολυτεχνείου με βύθιση της γωνίας για την διευκόλυνση πρόσβασης των ΑΜΕΑ.

– Διαμόρφωση – διαπλάτυνση πεζοδρομίων για τη δημιουργία διπλής κατεύθυνσης

ποδηλατόδρομου στο τελευταίο Οικοδομικό Τετράγωνο  της οδού Κουμουνδούρου πριν την οδό Θεσσαλιώτιδος.

– Διαμόρφωση με κατάλληλη οριζόντια (στάμπες ποδηλάτου) και κατακόρυφη σήμανση:

α) πεζοποδηλατόδρομου στον μικρό ανώνυμο δρόμο πριν την Θεσσαλιώτιδος και

β) μικτής χρήσης ποδηλάτων και μηχανοκίνητων οχημάτων σε όλη την οδό Φλωράκη.

Προηγούμενο άρθρο Με παρακαταθήκη την ΠανΘεσσαλική Σύσκεψη Καλλιτεχνικών Σωματείων και Φορέων, συνεχίζουμε
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Αργιθέας στην εξειδικευμένη έκθεση Verde.tec