Ειδήσεις

Πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τα ΕΠΑΛ


Πρεμιέρα έκαναν την Πέμπτη οι Πανελλαδικές 2022 με τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) να εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά.

Στην Καρδίτσα, στο 1ο Εξεταστικό Κέντρο προσήλθαν οι 162 από τους 205 υποψήφιους και στο 2ο Εξεταστικό Κέντρο προσήλθαν για να εξεταστούν οι 42 από τους 56 υποψήφιους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών η σύνοψη κειμένου ήταν βατή.

Επίσης οι ασκήσεις λογοτεχνικού κειμένου ήταν αρκετά βατές.

Τέλος το θέμα της έκθεσης είναι επίκαιρο και κοντά στους προβληματισμούς της νεολαίας, ενώ σημαντικό είναι το ότι οι υποψήφιοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από το κείμενο.

Την Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ιστορική και χαρμόσυνος η πανήγυρις, επί τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού