Ειδήσεις

Πρόστιμα μη διαβίβασης δεδομένων από τους φορολογικούς μηχανισμούς και τις ταμειακές μηχανές στο e-SEND της ΑΑΔΕ


Αγαπητοί επαγγελματίες του νομού Καρδίτσας, Με το παρόν Δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών  Οικονομολόγων ν. Καρδίτσας σας ενημερώνει για τα πρόστιμα που ισχύουν πλέον, σε περιπτώσεις μη διαβίβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-send των δεδομένων των ταμειακών μηχανών και των φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων τους.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες εκδίδουν παραστατικά [αποδείξεις λιανικών συναλλαγών πώλησης / παροχής] μέσω φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού και ταμειακών μηχανών, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν γίνεται διαβίβαση των δεδομένων τους, θα επιβάλλονται πρόστιμα, τα οποία είναι τουλάχιστον: 250,00€ σε επιχείρηση με απλογραφικά βιβλία, 500,00€ σε επιχείρηση με διπλογραφικά βιβλία, 500,00€ σε επιχείρηση που τηρεί απλογραφικά και η πράξη δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ και 1.000,00€ σε επιχείρηση με διπλογραφικά και η πράξη δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

Προσοχή: τα πρόστιμα διπλασιάζονται εάν υπάρξει υποτροπή εντός της 5ετίας, ενώ επιβάλλεται και η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επισημαίνουμε: ο έλεγχος της αποστολής των δεδομένων των ταμειακών μηχανών  και των φορολογικών μηχανισμών,

Δεν είναι δουλειά του λογιστή.!!!

Αλλά της επιχείρησης και του τεχνικού που εγκατέστησε το μηχανισμό

ή /και την ταμειακή μηχανή.

 

Γι’ αυτό η κάθε επιχείρηση πρέπει:

-Να ελέγχει καθημερινά κατά την έκδοση των αποδείξεων ή και κατά την έκδοση του «Ζ» στο τέλος της ημέρας, ότι διαβιβάζονται κανονικά τα δεδομένα σας στην ΑΑΔΕ.

-Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν εμφανίζεται το μήνυμα της επιτυχούς διαβίβασης στην ΑΑΔΕ, τότε επικοινωνήστε άμεσα με τον τεχνικό σας.

Προηγούμενο άρθρο Άλκηστις Κολοκύθα: Μη αντικατάσταση σπασμένων δέντρων. Μια ακόμη απόδειξη αλαζονείας και αυταρχικής αντίληψης
Επόμενο άρθρο Απαιτητική έξοδος στο Περιστέρι για τον Α.Σ. Καρδίτσας