Ειδήσεις

Πρώτη εισήγηση Επιμορφωτικού Σεμιναρίου με θέμα: Οργάνωση και διοίκηση της Ενορίας – Προσφορά προς τον άνθρωπο


H Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διεξάγει Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Οργάνωση και διοίκηση της Ενορίας – Προσφορά προς τον άνθρωπο».

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, η έναρξη και η εισαγωγή του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Ιδρύματος στην Γενική Ιερατική Σύναξη απάντων των Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Προέδρου του Ι.Π.Ε., ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο για την πρόσκληση. Στην εισήγησή του ανεφέρθη στις δραστηριότητες του Ιερού Ναού σε συνδυασμό με τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και στο πώς αυτά συμπληρώνουν και επικουρούν την οργανωτική δομή της εκκλησιαστικής κοινότητος. Παρουσίασε τους στόχους του προγράμματος «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», το οποίο ξεκίνησε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολή μας στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτουμένης Πράξεωςς: «Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18.

Σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Σωμαράκης, Δρ. Κανονικού Δικαίου και Υφηγητής Παν/μίου Στρασβούργου, Γραμματέας Συνοδικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος,Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Λεωφ.Βουλιαγμένης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Η Εκκλησία ως Ν.Π.Δ.Δ. Καταστατικός Χάρτης. Νόμοι και Κανονισμοί που αφορούν την Εκκλησία».

Να σημειώσουμε ότι συντονιστής για την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή του Προγράμματος στην Ιερά μας Μητρόπολη είναι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Στάμος, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρδίτσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο AΣK: Και τώρα Παναθηναϊκός!