Ειδήσεις

«Πρώτο κουδούνι» και στο Δήμο Σοφάδων


Το πρώτο κουδούνι χτύπησε τη Δευτέρα 12/9 και στα σχολεία του Δήμου Σοφάδων, σημαίνοντας την έναρξη του νέου σχολικού έτους με τον καθιερωμένο Αγιασμό.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πήραν την ευλογία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ενώ τα προαύλια γέμισαν ξανά  με χαμόγελα, παιδικές φωνές και… στιγμές αμηχανίας για τα «πρωτάκια»

Και φέτος, ο Δήμαρχος Σοφάδων, κ. Θάνος Σκάρλος, ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά, δίνοντας έμφαση στην αξία του σχολείου, χαρακτηρίζοντάς το ως το πιο σημαντικό και υγιές «κύτταρο» μιας κοινωνίας.

Ο κ. Σκάρλος , παρέστη στον καθιερωμένο αγιασμό στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σοφάδων, στο 1ο και 2ο Δημ. Σχολείο Σοφάδων, καθώς και στον κοινό Αγιασμό του ΕΠΑΛ Σοφάδων, του ΕΝΕΕΓΥΛ και ΕΕΕΕΚ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Σταμούλη, τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κ. Αθ.Παππά και την πρόεδρο της ΔΗΚΟΙΕΔΣ κ. Θώμη Κάφαση.

Τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο-Λύκειο τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων π. Θωμάς Κάιας και στα υπόλοιπα σχολεία ο Αιδεσιμολογιότατος π. Ηλίας Γώγος ο οποίος μετέφερε στους μαθητές το μήνυμα του Σεβασμιότατου κκ Τιμόθεου.

Επίσης, τις ευχές τους απηύθυναν η Διευθύντρια του Λυκείου Σοφάδων κ. Χρ. Λιούτα , του Γυμνασίου Σοφάδων κ. Ελένη Βλόντζου, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού κ. Ντίνος Σακκάς, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού κ. Χρ. Αθανασόπουλος  και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Σοφάδων κ. Χρήστος Τσακνάκης.

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Επόμενο άρθρο Ευχές Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς