Ειδήσεις

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Μουζακίου και βράβευση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη


Στον επίσημο Αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου για τη νέα σχολική χρονιά που άρχισε σήμερα, παρέστη η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο «βάδην», Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Δίπλα της και ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, ο οποίος στον χαιρετισμό του προς τα παιδιά για τη φετινή εκκίνηση της σχολικής εκπαίδευσής τους, χαρακτήρισε την Καρδιτσιώτισσα αθλήτρια, «τρανό παράδειγμα επιμονής, θέλησης και αποτελεσματικότητας για όλους τους Έλληνες και πρωτίστως για τη νεολαία του τόπου».

Όπως τόνισε, «στην πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε σήμερα, τα παιδιά έχουν μεγάλη ανάγκη από πρότυπα υγιούς ανταγωνισμού που αποδεικνύουν στην πράξη ότι η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στους στόχους φέρνει θαυμαστά αποτελέσματα. Η Αντιγόνη είναι ένα τέτοιο πρότυπο, μια γνήσια αγωνίστρια της ζωής. Χάρη στο μεγαλείο ψυχής που έχει και πιστεύοντας στις δυνάμεις της, επέτυχε μοναδικές νίκες στο αγαπημένο άθλημά της κερδίζοντας δίκαια τη διεθνή καταξίωση».

Από την πλευρά της, η Πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια, με την ταπεινότητα που τη διακρίνει, συγκινημένη, προέτρεψε τις μαθήτριες και τους μαθητές να κάνουν όνειρα στη ζωή τους και να αγωνίζονται συνέχεια για να τα πραγματώσουν χωρίς να πτοούνται από τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συναντούν.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Θ. Στάθης με το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου Αναστάσιο Τσάβαλο, βράβευσαν την Αντ. Ντρισμπιώτη για τα μεγάλα επιτεύγματά της με αναμνηστική πλακέτα, την οποία – μετά από πρόταση του Δημάρχου – απένειμαν μαζί, μια μαθήτρια και ένας μαθητής της 1ης τάξης του Δημοτικού.

Χαιρετισμούς απέστειλαν η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων π. Αμφιλόχιος (Αλέξιος) Παπανδρέου, ο οποίος διάβασε μήνυμα του Μητροπολίτη κ. Τιμοθέου, ενώ, ο Δήμαρχος συνοδεύονταν από τους Αντιδημάρχους Αποστολία Αγγελάκη, Ηλία Τρυφέρη και τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοτικούς συμβούλους, Νίκο Πούπη, Νίκο Ζαρνακούπη.

Προηγήθηκαν επισκέψεις σε σχολικά συγκροτήματα του Μουζακίου και του Μαυρομματίου παρόντος του Προέδρου της Τ.Κ. κ. Γιώργου Νάσιου, όπου έγιναν Αγιασμοί με αφορμή την έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου 2022 – 2023. Εκεί, ο Δήμαρχος Θ. Στάθης σε σύντομους χαιρετισμούς του, εξήρε το αποτελεσματικό έργο των εκπαιδευτικών και ευχήθηκε σε αυτούς και στα παιδιά να έχουν μια δημιουργική σχολική χρονιά, απαλλαγμένη από τους περιορισμούς της διετούς πανδημίας που φαίνεται να είναι πλέον παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι η Αντ. Ντρισμπιώτη παρέστη και στην τελετή Αγιασμού που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Δρακότρυπας.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επιστροφή στα θρανία χωρίς μάσκες και τεστ
Επόμενο άρθρο Με το βλέμμα στο μεγάλο φιλικό με Παναθηναϊκό ο ΑΣΚ