Ειδήσεις

Ψηφιακή Εποχή, Τεχνητή Νοημοσύνη και Τεχνοηθική


Με εξαιρετική επιτυχία και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών, πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων περιφερειακών και τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: Ψηφιακή Εποχή, Τεχνητή Νοημοσύνη και Τεχνοηθική σε συνδυασμό με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia στον Βόλο.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του έτους από τον ΣΒΘΣΕ, η οποία είχε ως στόχο να παραθέσει εμπειρίες και απόψεις σχετικά με το πώς η τεχνολογία διαμορφώνει τον κόσμο μας και ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προκύπτουν από αυτήν.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των ψηφιακών τεχνολογιών για τις επιχειρήσεις, την οικονομία και την κοινωνία, έχει συστήσει στο πλαίσιο του project “Act & Grow 25′”, ειδική Ομάδα Εργασίας, η οποία επικεντρώνεται στα θέματα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και ως στόχο έχει τη χαρτογράφηση των αναγκών, των προτεραιοτήτων και των προβληματισμών των επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου σχετικά με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σωτήρης Μπαντάς, ιδρυτής και CEOτης Centaur,μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας:

«Η χρονιά που πέρασε, περνάει στην ιστορία ως «η χρονιά του ChatGPT»… Η εντυπωσιακή ωρίμανση των τεχνολογιών συνθετικής Τεχνητής Νοημοσύνης, που εκπλήσσει ακόμη και τους ειδικούς του χώρου με την ταχύτατη διείσδυσή της, έφερε στην καθημερινότητα νέα εργαλεία… αλλά και νέες προκλήσεις.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι εξέθεσαν τις γνώσεις και τις πολύτιμες εμπειρίες τους, σχετικά με τα θέματα της ψηφιακής εποχής, της τεχνητής νοημοσύνης και Τεχνοηθικής, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του καθημερινού μας βίου, αποτελούν ζητήματα που αγγίζουν τόσο την κοινωνία όσο και την επιχειρηματικότητα, αλλά και τη νεολαία και τις επόμενες γενιές.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΒΘΣΕ, κ. Αθανάσιου Συριανού, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας, καθώς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η κ. Ελπινίκη Παπαγεωργίου, Ερευνήτρια-Καθηγήτρια του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οκ. Θεοφάνης Τάσης, καθηγητής Σύγχρονης Πρακτικής Φιλοσοφίας στο Alpen-Adria Universitat στην Αυστρία, και ο Δρ. Σταύρος Βάσσος, Ιδρυτής και CEO της start-up HELVIA.AI.

Το συντονισμό του πάνελ συζήτησης πραγματοποίησε ο Δημοσιογράφος, Πολιτικός Αναλυτής και Σύμβουλος Επικοινωνίας κ. Ανδρέας Ζαμπούκας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πρόεδρο του ΣΒΘΣΕ, κ. Α. Συριανό και ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia,η οποία πλαισιώθηκε μουσικά από το Σύνολο Piano Stories,με τις κυρίες Φρόσω Γαρδικλή και Χριστίνα Κουλάκου, καθώς και από το νεανικό Μουσικό Σχήμα Bona Fide!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση των μαθητών του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Καρδίτσας στο CERN
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός στην Καρδίτσα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών